6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Avrupalı avcılara kar engeli

Türkiye'ye yaban domuzu avlamak amacıyla gelen aralarında bayanların da bulunduğu Avrupalı avcılar, kar kalınlığının yüksek olması nedeniyle avlanma yapamıyor.

Uygun barınma alanları bulabilmesi nedeniyle yaban domuzu potansiyeli yönünden hayli zengin olan Konya'nın Beyşehir ilçesi, son yıllarda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği av partileri nedeniyle yabancıların uğrak mekanı haline geldi. Avrupa'da yaşayan av meraklısı zengin işadamlarının yaban domuz avcılığı son yıllarda vazgeçilmez bir tutku haline dönüşürken, Türkiye bu konuda gözde bir ülke oldu.

Beyşehir ve çevresindeki yerleşim birimlerinde düzenlenen av partileri sayesinde yerleşim birimlerinin yanı sıra, turizm acenteleri, oteller ile Çevre ve Orman Bakanlığı gelir elde ediyor. Beyşehir'de özellikle dağlık ve sazlık kesimlerde barınarak yakın çevresindeki köylerdeki ekili arazilere zarar veren yaban domuzları, yabancı turistler için düzenlenen av partileri sayesinde gelir getiriyor.

2008 yılının ilk Avrupalı yaban domuzu avcı kafilesi Beyşehir'e gelirken, Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri gözetiminde sürdürülen av partileri Beyşehir ve Seydişehir ilçelerinde devam ediyor. Ancak avcılar bölgedeki yoğun kar yağışı nedeniyle kaldıkları otellere av partisi sonrasında eli boş dönüyor. Avrupalı turistler, kar kalınlığının yüksek olması nedeniyle domuza rastlayamadıklarını bu yüzden avlanma yapamadıklarından yakınıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 16:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?