6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ayağı kırılan atın hazin sonu

YARIŞTA AYAĞI KIRILAN AT İĞNEYLE UYUTULDU

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde 4 yıl aradan sonra bu yıl yeniden gerçekleştirilen 12. Tuzlukçu Üzüm, Kavun, Karpuz, İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen at yarışlarında, yarış sırasında ayağı kırılan bir at iğne ile uyutularak öldürüldü. Yarışlarda ayrıca iki jokey attan düşerken, bir jokeyin de burnu kırıldı.

12. Tuzlukçu Üzüm, Kavun, Karpuz, İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Safkan Arap atları, 1. Boy safkan İngiliz ve 2. Boy safkan İngiliz koşularının yapıldığı yarışlarda birincilik için jokeyler ve atları kıyasıya yarıştı. Koşular sırasında üzücü olaylar da yaşandı.

Safkan Arap atları ve 2. Boy safkan İngiliz atları koşularında jokeyler attan düşerken, 2. Boy safkan İngiliz atları koşusunda virajda dengesini kaybederek düşen Jokey Sedat Çetin'in (32) burnu kırıldı. Yaralı jokeye ambulansta müdahale edildi. Yine aynı yarışlarda 1. Boy safkan İngiliz atları koşusunda, yarışın bitimine doğru sendeleyen Çelikyürek isimli atın yarış sonrası ayağının kırıldığı anlaşıldı.

Yapılan muayene sonrası atın iğneyle uyutulmasına karar verilirken, at sahipleri oldukça üzüldü. Ayağı kırılan at, boynundan vurulan iğne sonrası çayıra serbest bırakılarak ölmesi beklendi. Bu arada bazı kişiler tarafından ölümü bekleyen hayvana karpuz yedirildi. Ayağı kırılan atın daha önceki yıllarda yapılan Gazi Koşusu'nda dördüncülük kazandığı öğrenildi.

YARIŞTA AYAĞI KIRILAN AT İĞNEYLE UYUTULDU
YARIŞTA AYAĞI KIRILAN AT İĞNEYLE UYUTULDU
YARIŞTA AYAĞI KIRILAN AT İĞNEYLE UYUTULDU
YARIŞTA AYAĞI KIRILAN AT İĞNEYLE UYUTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 19:05:01
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 19:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?