6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı açıldı

ART Fuarcılık ve Konya Ayakkabıcılar Odası tarafından düzenlenen 24. Konya Ayakkabı Yan Sanayi ve Moda Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlene fuarın açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, merkez ilçe belediye başkanları, Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, yaşanan ekonomik krizin etkilerini hala sürdürdüğünü ancak 2009'un 3. çeyreğinde toparlanma dönemi beklediklerini belirtti. Krizin ayakkabı sektörünü de olumsuz etkilediğini ifade eden Hasan Uzman, "Özellikle marka mağazalar 365 gün boyunca indirime giderek krizden kurtulmaya çalışıyor. Oysaki bu özellikle bizleri çok olumsuz etkiliyor. Bu konuda bir yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz. Ayrıca KOBİ'ler için uygulanan cansuyu kredisinin çapının daha da genişletilmesini yetkililerden diliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fuar, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle ziyarete açıldı. Bir süre fuarı gezen davetliler, ürünler hakkında firma temsilcilerinden bilgi aldı. 4 gün boyuna açık kalacak olan fuara yurt içinden 65 firma ve temsilcisi katılıyor. Fuarda kış sezonuna ait erkek, kadın ve çocuk ayakkabılarının yanı sıra, ayakkabı yan sanayi ürünleri ve makineleri sergileniyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 17:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?