6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Aydınlatılmış Rıza Sempozyumu'

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personelinin hasta ve hasta yakınlarıyla daha iyi diyalog kurabilmesi amacıyla "Aydınlatılmış Rıza Sempozyumu" düzenlendi.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma Vali Osman Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Dilsiz, Konya'da faaliyet gösteren hastane başhekimleri ile sağlık personeli katıldı.

Sempozyumda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, 2002 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde daha önce gerçekleşmez denilen bir çok şeyin gerçekleşmeye başladığını belirterek, "Konya İl Sağlık Müdürlüğü olarak bakanlığımızca ortaya konulan yeni uygulamaları benimsetebilmek ve tüm çalışanlarımızla birlikte hareket edebilmek için öncelikle eğitim programlarına önem verdik. Bu konuda bir çok alanda çok sayıda etkinlikler gerçekleştirdik. Özellikle hasta hakları konusunda Aydınlatılmış Rıza gibi henüz ülke çapında yeterince anlaşılamamış olduğunu düşündüğümüz bir konuyu birçok yönüyle ortaya koymak için toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Dilsiz ise, bazı doktorların hasta hakları ile ilgili yapılan değişikliklerden rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, "Hekimlerimiz, 'Neden hasta hakları korunuyor da bizim haklarımız korunmuyor' gibi bir mantıkla uygulamaları eleştiriyorlar. Oysaki Hasta Hakları Kanunu, hasta kadar sağlık personelini de koruyan, kollayan bir kanundur. Bu konunun aydınlatılması konusunda bu tip toplantılar çok yararlı ve aydınlatıcı oluyor" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?