7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ayılar kış uykusuna yatmadı!

Konya'da bulunan Hayvanat Bahçesi'ndeki iki ayı kış uykusuna yatmazken, eksi 15'lere kadar düşen hava sıcaklığında bazı hayvanlar, hastalanmaması için kümesler kaloriferle ısıtılmaya başlandı.

Her yıl 200 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde 80 çeşit olmak üzere toplam 510 hayvan bulunuyor.

Yazları sıcak hava nedeniyle serinletilen hayvanların, kışın ise soğuk hava nedeniyle kümesleri kalorifer ve elektrikli sobalarla ısıtılıyor.

Biri 5 yıl önce Ankara, diğeri ise 3 yıl önce Bursa Hayvanat Bahçesi'nden Konya'ya getirilen ayılar kış uykusuna yatmıyor. Havyanat bahçesine gelen ziyaretçilerin "Kezban ve Bayram" diye adlandırdıkları ayılar, kış gününde barınaklarının önünde bulunan açık alanda karın üzerinde gezip, verilen yiyecekleri yiyor.

Hayvanat Bahçesi'nde bulunan 80 tür hayvandan yaklaşık 60 türünün soğuk havadan hastalanmaması için kümeslere kurulan kalorifer tesisatı çalıştırılıyor ve elektrikli sobalar yakılıyor. Hayvanların hastalanıp ölmemesi için gece ve gündüzleri çok soğuk günlerde kümesler ısıtılıyor.

Özellikle soğuk havadan deve, kuğu, bengal kaplanı, ve kuş türlerinin etkilendiği belirtildi. Havyanat Bahçesi yetkilileri, sürekli bakımını yaptıkları hayvanların hastalanmamaları için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, "Şuanda kar var ve havalar soğuk, bu yüzden kümeslerde kalorifer ve elektrikli ısıtıcılar kullanıyor. Bu kış bir tane bile hayvanımızın ölmesini istemiyoruz, bu nedenle ekibimiz çok titiz davranıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 13:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?