6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ayşe'de komşu kurbanı mı?

Konya'da 4 yaşındaki Beyza'nın katil zanlısının, kızlarını öldürmüş olabileceği ihtimali İnan ailesini yıktı.

Konya'da öldürüldükten sonra cesedi sobada yakılan 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nun katil zanlısı Kezban U.'nun başka bir kızı da öldürmüş olabileceği ihtimali, kızlarının kazara öldüğüne inanan İnan ailesini perişan etti.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen cinayet zanlısı Kezban U.'nun 25 Aralık'ta hayatını kaybeden kızı Kader'i toprağa verdikten 2 gün sonra köyde bulunan kayınpederinin evinde 4 yaşındaki Ayşe İnan'ın banyo kapısı önünde ölü bulunduğu öğrenildi. Olay günü evde olan Kezban U.'nun Konya'da 4 yaşındaki Beyza'yı öldürmesinin ardından jandarma ekipleri, şüpheli gördükleri Ayşe İnan'ın ölümünü tekrar araştırmaya başladı.

Kızlarının ölümünün cinayet olabileceği ihtimali üzerine yıkılan İnan ailesi, pancar işçisi olarak çalıştıkları Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinden kızlarının defnedildiği köye gelerek kızlarının mezarını ziyaret etti.

Kızının mezarı başında gözyaşlarını tutamayan acılı anne Ayşe İnan, "Biz Kezban'ın kızı öldüğünde cenaze için eve taziyeye gitmiştik. Orada benim kızım banyoda ölü bulundu. Yapılan inceleme düşerek öldüğü söylendi, biz o acıyla hiçbir şeyle ilgilenemedik. Ama kocam bana Kezban'ın kızımızı öldürmüş olabileceğini söylemişti. Bende o 'Bir anne öyle bir şey yapmaz' demiştim. Şimdi böyle bir olayın ortaya atılması bizim ikinci bir acı yaşamamıza neden oldu. Benim kızım öldü tekrar geri gelmeyecek o yüzden kızımın cesedinin mezardan çıkarılmasını istemiyorum. Bu acıya dayanamam" dedi.

Baba Hüseyin İnan ise kızının düşme sonucu öldüğüne dair rapor verildiğini belirterek, "Benim ilk günler de aklıma gelmişti Kenan U.'nun kızımı öldürebileceği, kimse üzerinde durmadı. Bir annenin böyle bir şey yapamayacağını söylediler" şeklinde konuştu.

Arda arda yaşanan olaylar nedeniyle Ilgın Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İlk aşamada yeniden ifadelerin alınacağı Adli Tıp Kurumu'ndan görüş alınacağı öğrenilirken, gerektiği takdirde cinayet zanlısı Kezban U.'nun ek ifadesinin alınacağı bildirildi.

4 yaşındaki Ayşe İnan'ın ölüm raporunda ise, "Düşme neticesinde gelişen kafa travması sonucu oluşan bilinç kaybı ve kusmaya bağlı mide sıvısının aspirasyonu sonucunda oluşan asfiksi ölüm" ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Yaklaşık 15 gün sürecek soruşturmanın ardından elde edilen veriler doğrultusunda 4 yaşındaki Ayşe İnan'ın mezarının açılarak otopsi yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?