6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Baba acısını yeniden yaşadı

Konya'da 21 yıl sonra bulduğu babasını öldüren ve soğuk kanlılıkla olayı itiraf eden katil zanlısını mahkemede gören genç kız, gözyaşlarına hakim olamadı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık İsa K. ile tutuksuz sanık Leyla K. katıldı. Mahkeme heyeti ilk önce cinayet zanlısına Ahmet Tombul'a cinayeti kendisinin işleyip işlemediğini sorması üzerine sanık İsa K, "Cinayet ben işledim, ben öldürdüm" diyerek cevap verdi. Bu sırada salonda bulunan ve 21 yıl sonra babasını bulduğu gün kaybeden 21 yaşındaki Cemile Tombul ağlamaya başladı.

Cinayet zanlısı İsa K. mahkeme heyetine olayı anlatırken, "Olaydan 4-5 ay önce ben başka birinin evine gittiğimde Ahmet Tombul ile tanıştım. Ben çıkınca arkamdan geldi ve bana eşimle ilgili uygunsuz teklifte bulundu. Ben kabul etmeyince bana iş teklif etti.

Benimde paraya ihtiyacım olduğu için teklif ettiği bahçe işini kabul ettim. Ertesi sabah evine gittim. Burada evinin önündeki bahçesini hazırlıyordum. O sırada yine eşimle ilgili bana uygunsuz bir teklifte bulundu. Bende sinirlendim. Evime gittim. Bir bıçak alıp geldim ve cinayeti işledim. Kaç defa bıçağı vurduğumu hatırlamıyorum. Çalıştığımın karşılığı olarak da evinde bulunan 2-3 tane cep telefonunu aldım ve eşime verdim. Eşim bunları sattı bana 180 TL verdi" dedi.

Kendisinin cinayetle ilgili olmadığını belirten Leyla K. ise, "Eşim bana 'cep telefonlarını buldum' demişti ve bende onları sattım. 4 tane cep telefonu getirmişti. 2 tanesini 180 TL' ye diğer ikisi de bozuk olduğu için 20 TL' ye sattım. Başka bir bilgim yok " şeklinde konuştu.

Daha sonra dinlenen şahitlerden biri ise sanık İsa K. ile Ahmet Tombul'un 30 TL'ye iş için anlaşma yaptıklarını gördüğünü söyledi. Hiç görmediği babasının katiliyle karşılaşan Cemile Tombul'da, duruşmaların tamamına katılmak istediğini ifade ederek, "Babamı öldüren şahıstan şikayetçiyim. Cezasını çeksin. Ben babamla bir araya gelme hayaliyle yaşıyordum" dedi.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Olay, 4 Aralık 2008 tarihinde Merkez Meram İlçesi Uzunharmanlar Mahallesi Ekecik Sokak No 29'da meydana gelmişti. Almanya'dan emekli 69 yaşındaki Ahmet Tombul, evinin bahçesinde 6 bıçak darbesi ve başına aldığı sert bir darbe ile öldürülmüş, Konya Cinayet Büro Amirliği dedektifleri yaptığı araştırma sonucunda görgü tanıklarının yardımıyla ince sesli cinayet zanlısı İsa K. yi yakalamıştı.

Olay sonrası babasını 21 yıl sonra bulan ve onunla buluşmak için Konya'ya gelen 21 yaşındaki Cemile Tombul, babasının ölüm haberini almıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 17:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?