7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Baba yadigarıyla amcasını vurdu

Konya'da amcasını öldürdüğü öne sürülen ve facebook isimli internet sitesi sayesinde yakalanan katil zanlısı, yargılanmaya başlandı.

Zanlı ilk duruşmada amcasını babasından kalan silahla öldürdüğünü söyledi.

Babasından kalan miras nedeniyle çıkan tartışmada amcasını öldürdüğü öne sürülen katil zanlısı Şafak Fırat Y.'nin yargılanmasına Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya zanlı, yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Amcasını öldürdüğünü kabul eden Şafak Fırat Y., "Babamdan kalan miras nedeniyle amcam Alaaddin Yüksel'den sürekli tehdit alıyor ve karşılaştığımda hakaretlere maruz kalıyordum. Olay günü de arkadaşlarımla internet kafedeydim. Karnımız acıktı ve orda bulunan köfteciye gittim. Köfteciden çıktığımda yanında bir yakınımızın da bulunduğu amcamla karşılaştım. Amcam markete girdi, çıkarken bana kafa sallayarak küfür ve tehdit etmeye başladı. Bende neden böyle yaptığını sorunca elini beline doğru götürdü. O esnada tehditlerinden dolayı korktuğum için yanımda taşıdığım babamdan kalma silahla amcama ateş ettim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın ifadesini dinledikten sonra eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddiaya göre 2 Mayıs 2008 tarihinde Şafak Fırat Y., kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü üvey amcasını tabancayla vurmuştu. Katil zanlısı, Aşayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu facebook internet paylaşım sitesindeki arkadaşı sayesinde kaçtığı Antalya'nın Serik ilçesinde yakalanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 10:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?