4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Babası gözlerinin önünde bıçaklandı

Konya’da iki çay ocağı işletmesi arasında müşteri anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada kan aktı. Babası 45 yaşındaki Veli Büyükdalda, gözleri önünde bıçaklanan 12 yaşındaki Çağdaş Üveyt Büyükdalda, polislere babasının nasıl bıçaklandığını gözyaşları içinde anlattı.

Konya’nın Merkez Selçuklu İlçesi Nişantaşı Mahallesi Seraser Caddesi üzerinde çay ocağı işleten Mevlüt Altınbay, kimliği tespit edilemeyen bir arkadaşı ile birlikte aynı cadde üzerinde çay ocağı işleten Veli Büyükdalda’nın işyerinde müşteri yüzünden tartıştı. 

Tartışma sırasında ‘Benim müşterilerime çay dağıtma’ diyen Altınbay, üzerinde taşıdığı bıçağı Veli Büyükdalda’nın sol göğüs altına sapladı. Büyükdalda’yı bıçakla yaralayan Altınbay, hızla olay yerinden kaçtı. Büyükdalda ise kendisini bıçaklayan Altınbay’ın peşinden koştu. Yaklaşık 200 metre koşan Büyükdalda AKP Konya İl Teşkilatı binasında koruma görevi yapan polis memuruna sığınarak yardım istedi. Büyükdalda, 112 Acil Servis ambulansıyla Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Olay yerine giden polis ekipleri görgü tanıklarının ifadesini aldı. Babası, gözleri önünde bıçaklanan 12 yaşındaki Çadaş Üveyt Büyükdalda, polislere babasının nasıl bıçaklandığını gözyaşları içinde anlattı. Büyükdalda, “Diğer çay ocağı sahibi, kendi müşterilerine bizim çay verdiğimizi iddia ederek, babamla tartışmaya başladı. Bu sırada belindeki bıçağı çıkartıp babamı bıçakladı. Bıçakladıktan sonra da beni kenare iterek, kaçtı. Babam ise peşinden kovalamaya başladı” dedi.

Çay ocağında garson olarak çalışan 18 yaşındaki Mehmet Koca ise, Mevlüt Altınbay’ın, müşteri yüzünden Veli Büyükdalda’yı sürekli arayıp rahatsız ettiğini iddia ederek şunları söyledi:

“Mevlüt Altınbay, çay ocağını sürekli açmıyor. Haftada bir iki gün açıyordu. Bunun üzerine ondan alış veriş yapan müsteriler, bizden çay almaya başladı. Müşterinin bizden alışveriş yaptığını duyunca, patronumu sürekli arayıp rahatsız ediyordu. Bugün de bir arkadaşı ile birlikte bizim çay ocağına geldiler. Patronum Veli Büyükdalda, kendisini ilgilendiren bir durum olmadığını, birlikte müşteriye gidip konuşalım dedi. O sırda Mevlüt Altınbay, üzerinde taşıdığı bıçağı, patronuma sapladı ve hemen kaçtı. Patronumda, onu yakalamak için peşinden koştu.”
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 18:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?