6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Babasının böbreğiyle hayata döndü

KIZINI HAYATA BAĞLADI

Konya'da bir baba, 9 yıldır böbrek hastası olan kızına böbreğini vererek hayata bağladı. Babası sayesinde geleceğe umutla bakan genç kız, okula gidemediğini ama mutlu bir yuva kurmak istediğini söyledi.

Ömer ve Sıdıka Kara çiftinin 22 yaşındaki kızları Seher'in, 9 yıl önce rahatsızlanması sonucu gittiği hastanede böbrek hastası olduğu ortaya çıktı. Hastalığı yüzünden ilköğretimi tamamladıktan sonra eğitimine devam edemeyen Seher Kara, 7 yıl ilaç tedavisinin ardından son 2 yılda haftada 3 gün diyalize girmeye başladı.

Baba, kızının her geçen gün eridiğini görünce hastaneye giderek tetkikleri yaptırdıktan sonra böbreğinin kızına uyumlu olduğunu öğrendi. Doktorlarla görüşen baba ve kızı 2 gün önce Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakli Ünite Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Tavlı tarafından operasyona alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından babadan alınan böbrek, kızına başarılı bir şekilde nakledildi.

Prof. Dr. Şakir Tavlı, 9 yıldır böbrek yetmezliği çeken Seher'e babasından aldıkları böbreği nakil ettiklerini belirterek, "Operasyon 2 saate yakın sürdü ve başarılı geçti. Türkiye genelinde son yıllarda kadavradan ve canlıdan canlıya böbrek nakli operasyonu arttı. Sadece Konya'da 4 bin böbrek nakli bekleyen hasta var" dedi.

Kızını hayata bağlamanın mutluluğunu duyduğunu ifade eden baba Ömer Kara ise, "Kızımın hastalığını hastane hastane dolaşarak öğrendim. 9 yıldır tedavi görüyordu, evde hasta biri olunca üzülüyorsunuz. Daha fazla bu üzüntüye dayanamadım ve dokularımızın uyumlu olup olmadığına baktırdım. Benden alınacak böbreğin kızımı hayata bağlayacağını öğrenince ise bir an bile düşünmeden hemen verdim. Şimdi mutluyuz" şeklinde konuştu.

Babasına teşekkür eden Seher Kara ise, "İlköğretimi bitirdikten sonra okulumu bırakmak zorunda kalmıştım. Çok istememe rağmen eğitimimi tamamlayamadım. Şimdi babam sayesinde hayata bağlandım ve evlenip mutlu bir yuva kurmak istiyorum. Buradan seslenerek herkesin organ bağışında bulunmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

KIZINI HAYATA BAĞLADI
KIZINI HAYATA BAĞLADI
KIZINI HAYATA BAĞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 16:13:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 22:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?