6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bacanağını öldüren katile 35 yıl

BACANAĞINI ÖLDÜREN KATİLE 35 YIL HAPİS

Konya'da öldürüldükten sonra 6 kişiye hayat veren Hasan Hüseyin Çay'ın katili bacanağına 35 yıl, kayınbiraderi ise 5 yıl hapis cezası aldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hasan Hüseyin Çay'ı öldürme, kardeşi Ahmet Çay'ı ise yaralama davasının karar duruşması yapıldı.

Duruşmaya öldürülen Hasan Hüseyin Çay'ın yakınları, azmettirici olarak tutuksuz yargılanan eşi Cennet Çay, tutuklu sanıklar Saadettin Demirkıran ile Murat Kurna ve taraf avukatları katıldı. Savcı, sanıkların Türk Ceza Kanunun 81/1. maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Müşteki avukatı da, savcının mütalaasına katıldıklarını ve tüm sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanıklardan Saadettin Demirkıran'ın avukatı, müvekkilinin Hasan Hüseyin Çay'ı öldürmek istemediğini, olayın eşya almaya geldiğinde tahrik sonucu meydana geldiğini belirterek, müvekkilinin kastı aşan öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Cennet Çay ile Murat Kurna kardeşlerin avukatı ise, Cennet'in eşinden boşanacağını, bu nedenle evdeki kişisel eşyaları ile çocuğunun yeşil kartını almaya geldiğini söyleyerek, hiçbir şekilde azmettiriciliğinin olmadığını savundu. Hasan Hüseyin Çay'ın öldürmesinde diğer müvekkili Murat Kurna'nın alakası olmadığını, sadece Ahmet Çay'ın yaralanması nedeniyle basit yaralamadan ceza verilmesini ve iyi hali nedeniyle tahliye edilmesini istedi.

Son sözleri sorulan sanıklardan Hasan Hüseyin Çay'ı öldüren bacanağı Saadettin Demirkıran, "Olaydan önce 3 kez karakola gittik, ancak hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Olay günü de eşyaları almaya gitmiştik, kendimi savunmam gerekti, mecbur kaldım, pişmanım" dedi. Diğer sanık Murat Kurna ise, bir evin tek erkek çocuğu olduğunu ve 3 çocuğuna bakması gerektiğini vurgulayarak, "Bana Hasan Hüseyin'de aynı Saadettin gibi yakındı. Böyle bir olay yaşanmasını istemezdik" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti sanıklardan azmettirici olduğu iddia edilen Cennet Çay hakkında beraat, Hasan Hüseyin Çay'ı öldürdüğü iddia edilen bacanağı Saadettin Demirkıran'ı cinayetten 25 yıl, Ahmet Çay'ı yaralama suçundan da 10 yıl hapis cezası verdi. Diğer Sanık Murat Kurna'ya ise eniştesini öldürme suçundan beraatine, eniştesinin kardeşi Ahmet Çay'ı yaralaması nedeniyle 5 yıl hapis cezası verildi.

16 Eylül 2008'te bir çocuk babası Hasan Hüseyin Çay ve kardeşi Ahmet Çay (35) iddiaya göre, evine gelen kayınbiraderi Murat Kurna (33) ile bacanağı Saadettin Demirkıran'la (35), ayrılmaya hazırlandığı eşi Cennet Çay'ın eşyalarını alma meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada Hasan Hüseyin ve kardeşi Ahmet Çay, bacanağı ve kayınbiraderi tarafından sopalarla darp edildikten sonra bıçaklandı. Ağır yaralı olarak Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alınan

Hasan Hüseyin Çay'ın tüm müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi Çay'ın organları bağışladı. Çay'ın organları 6 kişiye hayat verirken, cinayet şüphelisi bacanak ve kayınbirader yakalanarak tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 13:36:01
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 23:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?