4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bağdaş kuran müdür açığa alındı

PARİS'teki Mevlana kutlamalarında protokol sırasında topuklarına bastığı ayakkabılarını çıkarıp sandalyeye bağdaş kurarak oturan ve bu şekilde gösterileri izleyen Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, açığa alındı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, müfettişlere talimat vererek Konya Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar'ın neden olduğu olayın araştırılıp gereğinin yapılmasını istedi. Konya'ya gelen 2 müfettiş, 3 gün süren çalışmalarını tamamlayıp bu sabah kentten ayrılırken, Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar'ın açığa alındığı açıklandı.

Mevlana’nın doğumunun 800’üncü yıldönümü nedeniyle Paris’teki UNESCO Salonu’nda düzenlenen kutlama gösterilerine Türkiye'den Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye'nin UNESCO Büyükelçisi Ali Tuygan, Afganistan Kültür Bakanı Abdülkerim Huram, İran Bilim Teknoloji, Araştırma ve Kültür Bakanı Mehdi Zahed, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Prof. Dr. Talat Halman ve Prof. Dr. Mahmut Esat Kılıç ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar katılmıştı.

Sema gösterisi sırasında protokolda oturan Abdüssettar Yarar, topuklarına bastığı ayakkabılarını çıkarıp sandalyenin önüne koyduktan sonra bağdaş kurarak oturmuştu. Beyaz çoraplarıyla da dikkat çeken Yarar'ın bu halini yansıtan fotoğraf Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanınca kamuoyunda büyük tepki görmüştu. Tepkiler üzerine Konya’da basın toplantısı yapan Yarar, yeni aldığı ayakkabıları sıktığı için böyle yaptığını söyleyerek kamuoyundan özür dilemişti.

DHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 16:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?