4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bağdaşçı müdür göreve atandı

FRANSA'nın başkendi Paris'te, Mevlana'nın 800'üncü doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen sema gösterisi sırasında protokol bölümünde oturduğu sandalyeye ayakkabısını çıkarıp bağdaş kurarak oturduğu için açığa alınan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mevlana'nın 800'üncü doğum yıldönümü nedeniyle Paris'te düzenlenen etkinliklerde Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Konya Valisi Osman Aydın'ın da bulunduğu protokol sırasında ayakkabılarını çıkarıp sandalyesinde bağdaş kurarak oturan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, hakkında açılan soruşturma kapsamında müfettişlerce geçici bir süre açığa alınmıştı. Yarar, Konya'da düzenlediği basın toplantısında özür dileyerek, “Olmaması gereken, yapılmaması gereken bir hareketti. Hiçbir gerekçesi olmayan bir durum olduğunun da farkındayım. Ancak ayakkabım da yeni olduğu için bayağı sıktı. Bu nedenle yorgunluğun ve ayağımdaki sancının bir eseri olarak bu davranış ortaya çıkmış oldu” demişti.

Soruşturması tamamlanan Yarar, Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. Resmi tebliğ Yarar'a, Vali Osman Aydın tarafından yapıldı.
Yarar, 30 Eylül 2007'de Mevlana'nın doğumunun 800'üncü yıldönümünü etkinliklerine katılmak üzere Konya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın gezisi sırasında bir an olsun yanından ayrılmamıştı. Açıkta olmasına rağmen sürekli Bakan Günay'ın arkasında gezen Yarar'ın göreve iade edilmemesi, ‘Bakana markaj işe yaramadı’ yorumlarına neden oldu.

Bu arada Yarar'dan boşalan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Çıpan'ın atanacağı konuşuluyor.

 

DHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 13:22:20
Güncelleme :5 Kasım 2007 Pazartesi 13:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kursat murat IP: 85.105.205.xxx Tarih : 6.11.2007 16:19:39

bakana markaj işe fazlasıyla yaramış il özel idaresi genel sekreter yardımcılığı 2 basamak birden terfi etmiş.