2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Bağırsağından solucan çıktı

Konya'da bir kişinin halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede ince bağırsağından 2,5 metre uzunluğunda yassı solucan çıkarıldı

Recep Çeşmeci (31), halsizlik ve karın ağrısı şikayetiyle Konya Farabi Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan kontrollerde Çeşmeci’nin bağırsağında parazit olduğu belirlendi. Gerçekleştirilen operasyonla Çeşmeci’nin bağırsağından 2,5 metre boyunda yassı solucan çıkarıldı.

Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu, yaptığı açıklamada, hastalarının kendilerine halsizlik, aralıklarla karın ağrısı şikayetiyle geldiğini söyledi. Bunun üzerine yapılan kontroller sonrası hastanın ince bağırsağından 2,5 metre uzunluğunda yassı solucan çıkarttıklarını ifade eden Erenoğlu, "Muhtemelen solucan, tüketilen etten oluşmuş. Bu durum hastanın bağırsağı, boşaltım sistemi ya da karaciğer-dalak gibi organlarını etkiliyordu" dedi.

Recep Çeşmeci ise 10 yıldır karın ağrısı ve halsizlik şikayeti çektiğini, bu durumun yaşamını doğrudan etkilediğini kaydetti. Bugüne kadar birçok hastaneye gittiğini ama bir sonuç alamadığını anlatan Çeşmeci, vücudundan çıkan solucanı gördüğünde kendisinin de çok şaşırdığını dile getirdi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2012 Çarşamba 14:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?