7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bağışlar artık kayıt altında

EĞİTİME YAPILAN BAĞIŞLAR ARTIK KAYIT ALTINDA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen, Türkiye'de Eğitimin Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi (TEFBİS) ile okullara ve eğitime yapılan bağışlar sanal ortamda kayıt altına alınacak.

Yeni geliştirilen ve hayata geçen sistemi tanıtmak için toplantı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Türkiye'de eğitime yapılan yatırımlar konusunda son zamanlarda büyük gelişmeler olduğunu söyledi. Halil Şahin, "Son birkaç yıldır bütçeden en çok pay eğitime ayrıldı. Yerel bazda ise İl Özel İdare bütçesinin yüzde 20'si eğitime ayrılmak zorunda. Bu ayrılan pay, kalem kalem kayıt altına alınır ve nereye ne harcanmış tek tek tespit edilir. Ancak devletin ayırdığı payın yanı sıra kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve hayırseverlerin yaptığı bağışlar da önemli bir yer tutmakta. Bunlar, okullarda Okul Aile Birlikleri tarafından kayıt altına alınıyor ve gereken yerlere harcanıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bunların hepsinin ortak bir noktadan görülebileceği bir sistem geliştirildi. Kısaca TEFBİS denilen bu sistemle okullara yapılan en ufak bağışlar bile sanal ortamda kayıt altına alınacak. Bu sayede hem okullar, hem ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, hem İl Milli Eğitim Müdürlükleri hem de Milli Eğitim Bakanlığı tek bir tuşa basarak bu bilgilere rahatça ulaşabilecek" dedi.

Yeni sistemle eğitim alanında yapılacak proje ve stratejilerin daha kolay hazırlanabileceğini de dile getiren Şahin, "Ne zaman istersek 2 aylık, 3 aylık ve 1 yıllık finans durumunu görebilecek ve buna göre stratejimizi belirleyebileceğiz" şeklinde konuştu.

EĞİTİME YAPILAN BAĞIŞLAR ARTIK KAYIT ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 17:14:05
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 18:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?