6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bahçeli'den Erdoğan'a sert tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'liler için söylediği 'kafatasçı' sözüne değinerek, MHP'lilerin kafatasçı olması halinde Erdoğan'ın Başbakan olamayacağını söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Konya'da düzenlediği mitingde halka seslendi. Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitinge çok sayıda partili bayrak ve pankartlarla katıldı.

Konuşmasında 29 Mart seçimlerinin önemine değinen Devlet Bahçeli, "Biz MHP olarak bu mahalli idareler seçimlerini önemsediğimiz için geçmiş dönemlerde olduğu gibi değerleri arkadaşlarımızı belediye başkanı ya da il genel ve belediye meclis üyelikleri için aday gösterdik. Konya'da da siz Konyalılara hizmet vereceğine inandığımız değerli arkadaşlarımızı sizlerin huzuruna sunduk. Bazı yerel seçimler sade yerel seçimden öte bir önem kazanmaktadır. 29 Mart seçimleri de bu öneme sahip bir seçimdir. Bu seçimleri çok ciddiye almalıyız. Hangi partiden olursa olsun mutlaka vatandaşlarımız bu seçimlerde sandığa gitmeli ve demokratik hakkını kullanmalıdır. Çünkü katılım ne kadar çok olursa seçim sonrası herhangi bir meşruiyet olmamış olur. Biz MHP olarak, 'Ülke sizin, karar sizin" diyoruz ve bu seçimlerde üç hilale üç kere mühür vurmanızı istiyoruz" dedi.

Konuşmasında AK Parti'yi eleştiren Devlet Bahçeli, AK Parti'nin Milli Görüş çizgisinde bir parti olmadığını dile getirerek, "Bunlar Saadet Partisi'nden ayrıldığı zaman, 'Biz Milli Görüş gömleğini çıkardık' dediler. Yerine ne giydiniz dediğimizde ise bir baktık ki onun yerine t-shirt giymişler ve t-shirtin önünde AB, arkasında ise ABD yazıyor. O günkü iç ve dış odakların desteği, sermaye ve medyanın arka çıkmasıyla kısa sürede çok az partiye nasip olacak şekilde anayasa değişikliği yapabilecek bir koltuk sayısıyla iktidar oldular. 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından kurulan 58. hükümetten 116 gün sonra partinin kurucusu ancak milletvekili seçilemeyen Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili seçtirilerek 59. hükümeti kurması sağlanmıştır. Merak ettiğimiz ilk konu bu. İkinci konu ise başbakan seçilmeden önce ve sonra bir takım dış gezilere gittin. Buralara giderken Dışişleri Bakanlığı'ndan birileri yanında var mıydı? Yani devletin arşivlerine bu geziler girdi mi? Bunları milletine anlatmak yerine ya hava alanında
uçağa binmeden önce, ya da havada 6 tane gazeteciye bir takım şeyler anlattın" şeklinde konuştu.

"BİZ KAFATASÇI OLSAYDIK SEN BAŞBAKAN OLAMAZDIN"

AK Parti'nin özelleştirme çalışmalarını da eleştiren Bahçeli, "Sen 50 milyar doları yabancılaştırdın. Türk Telekom'u Araplara, Telsim'i İngilizlere, Kuşadası'nı İsrail'e verdin. 46 bankanın 24 tanesini yabancılara sattın. Bu bankalardan birisini alana Yunanlılar, şimdi Trakya ve Ege'de çiftçilere tarlası karşılığı para veriyor ve tarlalarını ipotek ediyor. Sen çiftçiye ananı al git diyorsun ama yarın Yunanlılara toprağını al da git mi diyeceksin. Sayın Başbakan bizim için kafatasçı diyor. Sen 40 yıldır bu ülke için çalışan şerefli bir partinin mensuplarına nasıl böyle edepsizce laflar söyleyebilirsin. Eğer bizler kafatası ölçseydik, sen şimdi Başbakan olamazdın bunu unutma. Her mitinginde 36 etnik grup var diyorsun. Niye bu milleti ayırmaya bu kadar heveslisin, seni kim yönlendiriyor? Sayın Başbakanı şimdi seçilmeme ve gitme korkusu saldı. Eğer ben de bu yaptıklarının hesabını sana sormazsam namerdim. Şimdi de bana uçak özürlü diyor. Ben devletin uçağını kullanmam. Kullanırsam tarifeli uçağı kullanırım.
Şimdi ben sana 'Ata binme özürlüsü' desem olur mu? Hadi gel Konya'nın sokaklarında ata bin de görelim bakalım" dedi.

"HÜNKAR YUMURTA ÇALARSA ADAMLARI KÖYDE TAVUK BIRAKMAZ"

Türkiye'de yandaş kayırmanın giderek artığını da savunan Bahçeli, "Bir laf vardır. Eğer hünkarın birisi bir köyden yumurta alırsa, adamları köyde tavuk bırakmaz. Şimdi Türkiye'de yaşanan olay bu. Dalkavuklar insanı boş kaşıkla beslermiş. Bir Başbakanın görevi kendisini boş kaşıkla yalanla besleyenlerin kökünü kazımaktır. Yarın göreceksiniz bu dalkavuklar giderek artacak. Eskiden sosyal devletin gereği olarak fakir, yardıma muhtaç insanlara yardım etmek amacıyla Sosyal Yardım Fonu kurulmuş ve yardıma ihtiyacı olan insanlara adaletli bir biçimde yardım yapılmıştır. Şimdi ise bu yardımlardan yararlanmak için AK Parti'nin kapısında uşak olmanız gerek yoksa vermiyorlar. Size buradan sesleniyorum, bu yardımları alın, bunlar sizin sonuna kadar hakkınız. Ama bunları alırken boynunuza kemendi geçirtmeyin. Ve son olarak diyorum ki alın paketi, vurun tokatı. Bunlara dur denilmesi için AK Parti'nin oylarının azalması ve MHP'ye yol açılması gerekir" şeklinde ifade etti.

Bahçeli, konuşmasının sonunda vatandaşlara karanfil dağıttı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?