6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bakan Çelik Konya'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Sarı Gelin' isimli belgeselin okullarda yayınlanması için herhangi bir genelge yayınlamadığını söyledi.

Konya'nın Kulu ilçesinde açılış ve temel atma törenlerine katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hükümet Meydanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, eğitime verdikleri öneme değindi.

Bakan Çelik, "Bugün çalışan her 3 öğretmenden birisi bizim hükümetimiz döneminde atandı. Her 3 derslikten birisini biz eğitime kazandırdık. Cumhuriyet tarihinde eğitime en fazla payı biz ayırdık. Bunlar hükümet olarak eğitime verdiğimiz önemin birer göstergesidir" dedi.

Konuşmaların ardından yapımı tamamlanan Merkez İlköğretim Okulu, Bakan Çelik ve protokol üyelerinin kurdele kesiminin ardından eğitime açıldı. Buradaki açılışın ardından okulun karşısında bulunan Meslek Lisesi öğrencilerinin yanına giden Bakan Çelik, okul bahçesinin çamur olmasının nedenini sordu.

Bahçeye ağaç dikileceği için asfalt kaplanmadığını öğrenen Bakan Çelik, kendi adına da bir ağaç dikilmesini istedi. Daha sonra Mevlana İlköğretim Okulu'nun temel atma töreninde okul temeline ilk harcı döken Bakan Çelik, Kulu Belediyesi tarafından yaptırılan Halk Ekmek Fabrikası'nın da açılışını yaparak ikram edilen ekmekten yedi.

Son olarak Kulu ilçesine bağlı Kırkpınar Beldesi'nde yaptırılan ilköğretim okulunun açılış programına katılan Bakan Çelik, açılış öncesi basın mensuplarının Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Sarı Gelin' isimli belgesel ile ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, "Belgeselin okullarda yayınlanması ile ilgili benim tarafımdan herhangi bir genelge yayınlanmamıştır" dedi.

Programlarını tamamlayan Bakan Çelik, ardından Ankara'ya doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?