4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bakan Çiçek Konya'da

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin dünya için lazım olduğu kadar AK Parti'nin de Türkiye için lazım olduğunu belirterek, yüzde 10'luk partilerle ülke sorunlarının çözülemeyeceğini söyledi. 

Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Konya'ya gelen Bakan Çiçek, ilk olarak Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu'nu makamında ziyaret etti. Vali Çelebioğlu, ziyaretinin anısına Bakan Çiçek'e çini bir tabak hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Çiçek, Konya'ya yaptırılacak olan yeni Adalet Sarayı'nın temel atma törenine geçti. Burada konuşan Çiçek, adliyelerdeki fiziki yetersizliklerin her adli yıl açılışında karşılarına çıktığını belirterek, "Yasama, yürütme, yargı birbirinden bağımsız erkler olmasına rağmen adliye binaları çoğunlukla hükümet konaklarında yer alıyordu. Yargıya üvey evlat muamelesi yapılıyordu. Bundan sonra yapılacak adliye binaları eğer hükümet konakları içinde yer alıyorsa para vermeyeceğiz" diye konuştu. 

Bakan Çiçek, yeni Adalet Sarayı'nın müteahhidinden de inşaatın planlanandan önce bitirilmesi için söz aldı. Yargının Türkiye için çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Çiçek, "Eğer yargıya gereken önemi vermezsek bunun bedelini toplum olarak ağır öderiz. Eğer yaptığımız bu yatırımları çiftçiye vermiş olsak bizi omuzlarında taşırlar. Ama biz, bu yatırımı siyaset için değil geleceğimizi kurtarmak için yapıyoruz. Avrupa Birliği sürecinde yargı ön plana çıkmıştır. Nerden bakarsanız bakın ucu yargıya dayanıyor. Avrupa'yı kısa sürede yakalamak istiyorsak yargının toplumun önünü açması gerek. Biz birçok yasayı değiştirdik. Özellikle demokrasi standardı dışındaki yasaların mutlaka değiştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de nüfusun çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu vurgulayan Bakan Çiçek, "Türkiye'nin en temel sorunu işsizliktir. İşsizliğin önüne ise eğitim ve istihdamla geçilebilir. Şuanki imkanlarla hızlı bir kalkınma yapabilmemiz zor. Her sene yüzde 5-6'lık bir büyümeyi sürdürmemiz gerekir. İşsizliğin artması ve gelir dağılımındaki bozukluklar nedeni ile mal aleyhine suçlarda bir artış yaşanmakta. Yatırım için yabancı yatırımcı da gerekli. Türkiye'ye gelen yabancı heyetlerin Dışişleri Bakanlığı'nın ardından ilk ziyaret ettiği yer bizim bakanlığımız. Nerdeyse ikinci bir Dışişleri Bakanlığı gibi çalışıyoruz. Gelen yabancı heyetlerin bize sorduğu ilk soru, 'Başıma bir iş geldiğinde hakkımı adli yollarla alabilir miyim?' oluyor" dedi. 

Konuşmaların ardından yeni yapılacak Adalet Sarayı'nın ilk çimentosu protokol üyeleri ile birlikte atıldı. Buradaki törenin ardından yeni açılan Cemil Çiçek Caddesi'nin açılışı ve Adliye Sarayı'nın yanına yaptırılacak olan Adliye Parkı'nın temel atma töreni gerçekleştirildi.
Açılışların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret eden Bakan Çiçek, ziyaret defterini imzaladıktan sonra AK Parti Konya İl Başkanlığı'na geçti. Türkiye'de AK Parti dışında bir Türkiye partisi olmadığını iddia eden Cemil Çiçek, "Diğer partiler bölge bölge, il il yayılmışlardır. Türkiye'nin tamamında tabanı ve sempatizanı olan tek parti AK Parti'dir. Dünya için Türkiye ne kadar gerekli ise, Türkiye için de AK Parti o kadar gereklidir. Bizim, projelerimizi uygulayabilmemiz için bir dönem daha iktidar olmamız gerek. Türkiye'deki problemler yüzde 10'luk partilerle çözülemez. Şuan iktidar için en güçlü parti AK Parti'dir" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 02:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?