7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bakan Çubukçu Konya'da

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU KONYA'DA

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bakanlık olarak hayata geçirecekleri Şimdi Okuma Zamanı projesiyle her çocuğun çok iyi bir kitap ve e-kitap okuyucusu olacağını söyledi.

Bir dizi program ve ziyaret amacıyla Konya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen Konya'daki İlk ve Ortaöğretim Okulları'nın Kütüphanelerini Destekleme Projesi tanıtım programına katıldı.

Programa Bakan Çubukçu'nun yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya milletvekilleri Hüsnü Tuna ve Harun Tüfekçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Okudan, okullara dağıtılacak kitapların belirlenmesinde üniversite olarak yaptıkları anketin önemli yer tuttuğunu belirterek, "Konya'daki ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında yaptığımız anket sonucunda öğrencilerin okuma tercihleri, ders kitapları dışındaki kitaplara alışma durumları, okuma eğilimleri ve okumalarına engel faktörler hakkında bir rapor hazırladık ve hazırlanan raporun çözüm önerileri konusunda raporlar hazırladık. Bu anket sonucunda 60 bin kitabımızı öğrencilerimizle buluşturuyoruz" dedi.

Vali Doğan ise, kurumlar olarak eğitimin alt yapısını hazırlamanın görevleri arasında yer aldığını ifade ederek, "Öncelikli amacınız derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'un altına düşürmek. Gerek büyükşehirlerde, gerekse taşrada bu rakamı tutturmak için herkes elinden gelenin fazlasını yapıyor. Konya, bu konuda örnek teşkil eden bir il. Bugüne kadar yaptırılan 4 bin 500 derslikle 70-80 olan derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'lu rakamlara çekebildik. Ayrıca Konya'ya kurulacak Bilim Merkezi,

Konya'nın gelecekte eğitim konusunda nitelikli bir yere gelmesinde önemli rol oynayacak" şeklinde konuştu.

ŞİMDİ OKUMA ZAMANI PROJESİ YAYGINLAŞACAK

Bakan Çubukçu da, yapılan araştırmalar sonucu Türkiye'de okuma oranının çok düşük olduğunu belirterek, "Gelişmiş ülkelere baktığımızda ülkemizdeki okuma oranı çok ama çok düşük. Binde 1 okuma oranı ülkemizdeki okuma sorununu gözümüzün önüne seriyor. Öyle ki ülkemizde okumayan değil, okuyan insanlara garip bakılıyor. Bu bakış açısını değiştirmek amacıyla bakanlık olarak bir projeyi hayata geçirdik. Projemizin ismi 'Şimdi Okuma Zamanı'. Projeyle hedefimiz çocuk ve gençlerimizi bulundukları yaşlarda seçkin

edebi eserlerle buluşturmak ve okumadan zevk almalarını sağlamak. Bu sayede bir okuma kültürü oluşturmak ve okuyarak çocuklarımızın zengin söz varlıklarıyla dili güzel ve etkin kullanmalarını ve hem kendilerine hem de ülkelerine faydalı insanlar olmalarını sağlamak. Bu projeyle ayrıca bu güzel kitapları ve yazılı eserleri çocuklarımıza internet ve bilgisayar ortamında sunacağız ve çocuklarımızı birer e-kitap okuru haline getireceğiz. İki yıl devam edecek bu projeyi Türkiye'de belli pilot illerde uygulamaya

başladık. Yakın zamanda bu projeyi tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracağız. Amacımız öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle bir okuma kültürü oluşturmak ve okumayı bir yaşam biçimi haline getirmek. Bu konuda üniversitelerle büyük bir dayanışma içindeyiz. Selçuk Üniversitesi de bu projemize en büyük destek veren kurumlardan birisidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi tarafından hazırlanan Konya'daki ilk ve orta öğretim öğrencilerinin okuma alışkanlıkları ile ilgili rapor açıklandı. Programın sonunda ise Konya'daki okulları temsilen bazı okul müdürlerine kitapları teslim edildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU KONYA'DA
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU KONYA'DA
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU KONYA'DA
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU KONYA'DA
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU KONYA'DA
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU KONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 14:06:03
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 10:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?