7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bakan Davutoğlu Konya'da

DIŞİŞİLERİ BAKANI DAVUTOĞLU KONYA'DA

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'nin davetlisi olarak Londra'ya giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, buradaki temaslarını tamamladıktan sonra iki günlük ziyaret programı için Konya'ya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'nin davetlisi olarak gittiği Londra'daki temaslarını tamamladı. Londra'daki resmi ziyaretin ardından Bakan Davutoğlu, iki günlük ziyaret programı için Başbakanlığa ait ATA uçağıyla saat 03.15'te Konya Havaalanı'na iniş yaptı. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın da aralarında bulunduğu heyet tarafından karşılanan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, kısa bir süre VIP salonuna geçerek dinlendi. Daha sonra

geniş güvenlik önlemleri altında havaalanından ayrılan Davutoğlu, kalacağı Dedeman Oteli'ne geçti.

Cuma günü ilk olarak Konya'da Bosna-Hersek Fahri Konsolosluğu'nun açılış törenine katılması beklenen Bakan Davutoğlu'nun daha sonra Akşehir'e gitmesi ve kaymakamlık ile belediye başkanlığını ziyaretlerinin ardından tarihi Arasta'da esnafla bir araya gelmesi öngörülüyor. Konya gezisi taslak programında herhangi bir değişiklik olmazsa Bakan Davutoğlu Cuma ve Cumartesi günleri Akşehir'in yanı sıra Konya'nın Ilgın, Kadınhan, Güneysınır, Hüyük, Taşkent, Hadim ve Kulu ilçelerini de ziyaret edecek.

Güneysınır'da arazi toplulaştırılması tapu dağıtm törenine, Taşkent'te de 9. Kültür ve Sanat Festivali'ne katılması beklenen Davutoğlu'nun Siirt Pervari'de şehit düşen Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacağı da belirtildi.

DIŞİŞİLERİ BAKANI DAVUTOĞLU KONYA'DA
DIŞİŞİLERİ BAKANI DAVUTOĞLU KONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 09:06:00
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 09:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?