6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bakan Eroğlu Konya'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Konya Ovası Projesi'ni (KOP) hükümet olarak hayata geçirdiklerini belirterek Mavi Tünel'i kazacak olan devasa makinenin geldiğini ve montajının sürdüğünü söyledi.

Bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Konya'nın Kulu ilçesine gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı ziyaret etti. Burada Kulu hakkında Başkan Yıldız'dan bilgi alan Eroğlu, Konya'nın iklimi ve konumu bakımından kurak bir bölgede olduğunu belirterek, "Konya'ya yıllık düşen yağış miktarı Rize'ye düşenin onda biri kadar. Bu nedenle Konya Ovası'nda suyla ilgili çalışma yapmak zorundayız. Artık suyu tasarruflu kullanmalıyız. Artık anadan babadan kalma sulama sistemleriyle sulama yapamayız. Zaten bizim dönemimizde açık kanal, kanalet sistemi yok. Tamamen kapalı basınçlı boru sistemi kullanılıyor. Konya'nın 100 yıllık rüyası olan Mavi Tünel'i açacak olan makine Türkiye'ye geldi ve şu an montajı yapılıyor" dedi.

Bakan Eroğlu daha sonra Kulu'da yapımına başlanacak olan Kulu Site Alışveriş Merkezi'nin temel atma törenine geçti. Törene Konya Valisi Osman Aydın, Kulu Kaymakamı Erkaya Yırık, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Özkan Öksüz, Ayşe Türkmenoğlu ile davetliler katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, AK Parti hükümeti dönemini değerlendirerek, "Hükümetimiz 5 yıl içinde adeta destanlar yazmıştır. Hatırlayın bizden önceki dönemlerde gecelik faiz ne kadardı. Ben gecede bin 500 olduğu zamanları bilirim. Bizim zamanımızda bu rakamlar aşağıya indi. Hastanelerde, toplu konutta bir çok önemli ve tarihi projeyi hayata geçirdik. Bunlar hükümetimizin Türkiye'ye vurduğu damgadır" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, protokol üyeleri ile birlikte butona basarak Kulu Site Alışveriş Merkezi'nin temeline ilk harcı döktü.

Daha sonra Tuz Gölü ve Düden Gölü'nün kirlenmesini engellemek amacıyla yapılan Kulu Atık Su Artıma Tesisi'ne geçen Bakan Eroğlu, kurdele keserek tesisi hizmete açtı. Kulu Belediyesi tarafında yaptırılan Katı Atık Transfer Merkezi'ni de hizmete açan Bakan Eroğlu, daha sonra Aksaray'a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 18:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?