5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Bakan Güçlü Konya'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava şartları nedeniyle yağış olmadığını ve bu yıl kuraklık tehlikesi yaşanacağını belirterek, "Tüm insanlığı yağmur duasına davet ediyorum" dedi.

Ramazan Bayramı’nı memleketi Konya’da geçiren Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Konya Valiliği’nin Öğretmenevi’ndeki bayramlaşma törenine katıldı. Buradakilerle bayramlaşan Bakan Güçlü, daha sonra Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası’nın Ticaret Borsası binasında ortaklaşa düzenlediği bayramlaşma törenine geçti.

Bayramlaşma töreni sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Güçlü, son 3 aydır yağmur yağmadığının hatırlatılması üzerine, bu yıl kuraklık tehlikesi yaşandığını ifade ederek, "Güneydoğu bölgesinde çok az bir yağış aldık. Bütün ülkede yağış bekliyoruz. Bu Ramazan Bayramı’nda bütün hemşehrilerimizi, bütün insanları gönülden yağmur duasına davet ediyorum. Buna (yağmur) çok ihtiyacımız var" dedi.

Bakan Güçlü, tavuklarda hormon kullanıldığı yönündeki iddiaları araştırarak hayvanlardan numuneler aldıklarını, bunun sonuçlarını beklediklerini de kaydetti. Beyaz et sektörüyle ilgili ithamların trajikomik bir olay olduğunu vurgulayan Bakan Güçlü, "Bu ithamlar Avrupa Birliği (AB) ülkelerine mal satacak bir sektöre etki etmiştir. AB ülkelerinin aradığı standartlar çok yüksektir. Türkiye’de beyaz et sektöründe hiçbir zaman hormon kullanılmamıştır. Hormon kullanılması bu sektörde teknik olarak çok zordur ve ekonomik değildir. Bizim 2001-2004 yılı Ekim ayına kadar yaptığımız yüzlerce testten hiçbir hormon kalıntısı çıkmamıştır. Artık bütün Türkiye’de herkes biliyor ki, beyaz ette hormon yoktur. İlaç kalıntısı konusunda aynı ifadeyi kullanamıyorum ama ulaşılan nokta iyidir. Bu olaydan sonra tekrar numuneler aldık, sonuçlarını bekliyoruz" diye konuştu.

2005 yılında tarım sektöründe yapacakları yenilikleri de anlatan Bakan Güçlü, çiftçilere verilen Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinin yüzde 80 olan payını yüzde 55 seviyesine düşüreceklerini, buradaki kaynağı hayvancılık sektörünün gelişimi için kullanacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Güçlü, daha sonra beraberinde Konya Valisi Ahmet Kayhan ve AK Parti’li siyasilerle birlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ile Konya Esnaf Odaları Birliği’ndeki bayramlaşma törenlerine katıldı.

konya
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 15:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?