4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bakan Günay Konya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konya'nın Hz. Mevlana'nın türbesini barındırması nedeniyle Türkiye'de en fazla yerli turistin ziyaret ettiği il olduğunu belirterek, Hz. Mevlana'nın hem yaşadığı hem de vefat ettiği bir şehirde ona yakışır bir organizasyon yapmak için çalıştıklarını söyledi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hz. Mevlana'nın 800. Doğum Yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan programa katılmak üzere Konya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilk olarak Vali Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti. Vali Aydın tarafından Bakan Günay'a ziyaretlerinin anısına Selçuklu kartalı figürlü bakır bir tepsi hediye edildi. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Günay, UNESCO'nun 2007 yılını bütün dünyada Mevlana Yılı ilan etmesinin ardından dünyanın her tarafından görkemli toplantı ve fikir tartışmaları düzenlediklerini belirterek, "Hem Hz. Mevlana'nın yaşadığı, hem de Hakka yürüdüğü bir şehir olan Konya'da buna yakışan büyüklükte bir organizasyon düzenlemek istedik ve uzun zamandır bunun için uğraşıyoruz. Bugün inşallah bu programı gerçekleştireceğiz" dedi. Konya'nın Anadolu'nun ortasında gelişen ve yıldızlaşan bir şehir olduğunu dile getiren Bakan Günay, "Turizm açısından Hz. Mevlana'nın türbesinin bulunması nedeniyle Türkiye'de en fazla yerli turistin geldiği il olma özelliğini de taşıyor. Bunun ileri gitmesi için türbe ziyaretine gelen turistin bu ziyaretin ötesinde Selçuklu coğrafyasının nadide eserlerini de görmesini sağlamak için bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.


Bakan Günay, valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Mevlana Müzesi'ne gitti. Beraberindeki heyetle Mevlana Müzesi etrafındaki cami ve sokakları gezen Bakan Günay, yetkililerden bölge hakkında bilgiler aldı. Bölgeye yapılması gerekenler hakkında önerilerde de bulunan Bakan Günay, daha sonra Mevlana Müzesi'ne geçti. Müze Müdür Yardımcısı Naci Bakırcı ile birlikte müzeyi gezen Bakan Günay, müzedeki eserler hakkında bilgi aldı. Müzede bulunan vatandaşlarla da sohbet eten Günay, burada bir vatandaşın bebeğini kucağına alarak bir süre sevdi.


Mevlana Müzesi'nin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Osmanlı Arşivlerinde Konya ve Mevlevilik" adlı sergiye geçen Ertuğrul Günay, açılışını yaptığı sergiyi gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 23:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?