6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bakan Günay'ı üzen manzara!

BAKAN GÜNAY'I ÜZEN MANZARA

Konya'nın Karapınar ilçesinde, kurumaya yüz tutan Meke Krater Gölünü gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyanın nazar boncuğu olarak bilinen gölün son durumunu görünce üzüntüsünü gizlemedi.

Karapınar ilçesi sınırlarında bulunan ve son yıllarda kurumaya başlayan Meke Gölü'ne gelerek incelemelerde bulunan Bakan Günay, gördüğü manzaranın çevre sorunlarına duyarsız kalanlara tokat gibi inmesi gerektiğini belirterek, "Burası dünyanın en güzel fotoğraflarına konu olmuş bir göldü. Çevresindeki ağaçsız, ıssız yerin içinde masmavi güzel bir krater gölüydü burası. Keşke bu haliyle hiç görmeseydim. Gerçekten çok üzüldüm. Sayın Valimiz acil önlemler alınması gerektiğini söylemişti ama durumun bu kadar

acil olduğunu tahmin edememiştim. Bu konuyu gerekli bakanlıklarla paylaşmak istiyorum. Yapılacak bir şey varsa yapılsın istiyorum. Ama şunu bilmemiz lazım, su kullanmamızdaki dikkatsizliğimiz ve çevre sorunlarına karşı duyarsızlığımız önümüzdeki yıllarda bu tür başka tablolarla karşı karşıya getirebilir. Gerçekten çok üzüldüm" dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ile Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan'dan gölün son durumu hakkında bilgi alan Bakan Günay, gölün eski halini gösteren fotoğrafları da inceledi.

BAKAN GÜNAY'I ÜZEN MANZARA
BAKAN GÜNAY'I ÜZEN MANZARA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 18:36:03
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 18:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?