5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Bakan Mumcu Konya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliği halinde turizmdeki fiyatların değişmesinin söz konusu olmayacağını belirterek, AB’nin sektörü olumlu etkileyeceğini savundu.

Konya’da Mevlana Müzesi’ni gezerek dua eden Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, sanılanın aksine AB’ye tam üyelik ile birlikte turizmdeki fiyatların değişmeyeceğini söyledi.
Türkiye’nin de bütün dünyanın olduğu gibi, olağan rekabet piyasasının içinde ürünlerini sunduğunu dile getiren Mumcu, "Bu piyasa içinde fiyatlar oluşuyor. AB ile birlikte fiyatların değişmesi söz konusu değil" dedi. Türkiye’nin gelişimi ile doğru orantılı olarak fiyatların ancak ilerleyen yıllarda artabileceğini ifade eden Bakan Mumcu, "Ülkemizin milli geliri yükselir, istihdam büyür, iş gücüne duyulan ihtiyaç artar, çalışanların ücretleri yükseldiği takdirde, buna paralel olarak ürün fiyatları da yükselir. Ama bunlar 10 yıl içinde olur. AB’ye tam üyelik, bizim sektörümüzü olumsuz değil, olumlu etkiler" şeklinde konuştu.

AB’ye giriş sürecinde kendi bakanlıkları ile ilgili bir problem olmayacağının altını çizen Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, gözden geçirme sürecinde eksikliklerini tamamladıklarını ifade etti. İlerleyen günlerde uygulamaya yönelik sorunların çıkabileceğini açıklayan Mumcu, bu sorunları zamanla aşacaklarını vurguladı. Gerek kültür gerekse turizm boyutunda tam üyeliğe hazır olduklarını söyleyen Bakan Mumcu, "Kültürel iletişim ve etkileşim alanında bakanlığımıza çok önemli roller düşüyor. Bu yüzden de çok çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Konya
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 15:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?