7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bakan Murat Başesgioğlu Konya'da

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk Milli Takımı'nda her ne kadar Türk vatandaşlığına geçmiş olsa da bir yabancı futbolcunun oynamasını tasvip etmediğini söyledi.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Fedarasyonu'nun 8. Yılın Enleri 2007 yılı ödül töreni için Konya'ya gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Konya Valisi Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Başesgioğlu, A Milli Takım'ın Turkuaz formayla sahaya çıkması tartışmalarını değerlendirdi ve yabancı kontenjanıyla ilgili düşüncelerini açıkladı.

Milli Takıma forma seçiminin Futbol Federasyonu'nun inisiyatifinde olduğunu hatırlatan Bakan Başesgioğlu, "Daha önceki Futbol Federasyonu yönetimi sponsor firma ile bu şekilde sözleşme yapmış ve renkleri o şekilde tercih etmiş. Bu kamuoyunun tartışmasına açıldı. Beğenenler var, beğenmeyenler var. Ondan evvel sözleşmenin geçerliliğine, bu sözleşme karşılığında takımımıza avantajları nelerdir onlara bakmak lazım. Bir de biz klasik kırmızı beyaz formaya alıştığımız için onu özlüyoruz. Ama bazı maçlarda kırmızı beyaz, bazılarında ise turkuaz renk formalar giyilecek. Zannediyorum yine federasyonumuz bu konuyu değerlendirir. Onlara da bu tepkiler ulaşmış vaziyette, onlar karar verecek. Formadan ziyade bütün amacımız Milli Takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası'nda özlediğimiz, beklediğimiz başarıyı elde etmesi, turu geçerek üst turda 70 milyonluk bir ülkeye 2002'de olduğu gibi başarılar tattırmasıdır. Şu anda hazırlık dönemi geçiriyorlar. İnşallah Haziran ayında güzel neticeler alacaklar" dedi.

"MİLLİ TAKIMDA YABANCI FUTBOLCU OYNAMASINI TASVİP ETMİYORUM"

Yabancı futbolcu kontenjanıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan Başesgioğlu, "Bu konuda dünyada herkes çalışıyor. Gönül arzu ediyor ki başta milli takımımız olmak üzere, kulüplerimizde kendi çocuklarımız oynasınlar, başarı kazansınlar. Ama bir taraftan da Avrupa Şampiyonaları'nda rakiplerinizin yabancı futbolcu oynatması bu rekabeti bozuyor. Burada çok kritik bir nokta var. Sadece bizde değil dünyanın bir çok ülkesinde yabancı teknik adam, yabanı futbolcu transferi oluyor. Bizim inancımız şudur; Türkiye genç ve yetenekli bir nüfusa sahip ülke. Umarım hem kulüp takımlarımızda hem de Milli Takımımız da bizim çocuklarımız oynasın. Tabi benim şahsi fikrim budur. Milli Takımda her ne kadar Türk vatandaşlığına geçmiş olsa da bir yabancının oynamasını pek tasvip etmiyorum. Sadece futbolda değil, basketbolda, voleybolda da var. Bu bizim çocuklarımızın önünü kesen bir hadise. Spor da bir yarışma işi. Onun için çocuklarımızı biz daha iyi hazırlayıp kendi takımlarımızda oynatıp, yurtdışına göndereceğiz. Türkiye'yi temsil ve tanıtma açısından bizim iyi niyet elçilerimiz olacaklar. Bunun için de gündelik değil uzun vadeli projelere önem verilmesi lazım. Altyapıdan yıldız sporcuları yetiştirmeliyiz" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 18:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?