4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Bakan Özak'ın Konya ziyareti

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Konya'da yapılan "Japonya'da Afet Yönetimi ve Yapısal Risklerin Azaltılması" konferansına katıldıktan sonra Kulüplerarası Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda başarılı olan sporculara madalyalarını verdi.


Dedeman Oteli'nde yapılan "Japonya'da Afet Yönetimi Ve Yapısal Risklerin Azaltılması" konferansına katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, afet döneminde risk yönetimi ile ilgili çok hızlı hazırlık yapmaları gerektiğini söyleyerek, "Risk anında Türkiye iyi durumda. Ama bunun yönetimini tek bir yerde birleştirmemiz gerekiyor. Afet bilincini çocuklarımızdan başlayarak bütün herkese vermemiz gerekiyor. Bizim de tabi erken uyarıyla ilgili çalıştırmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Özellikle
afetlerde erken uyarı son derece önemli. 30 saniye önce bile bir uyarı yapılsa birçok önlem almak mümkün olabilir" dedi.


Daha sonra Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda yapılan Kulüplerarası Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na katılan Bakan Özak, burada yaptığı konuşmada, taekwondonun gurur duydukları bir spor dalı olduğunu belirterek, "Son alınan madalyaları unutamıyoruz. Sporu sosyolojik bir olgu olarak kabul etmek lazım. Spor, gerçekten gelişmişliğin bir göstergesidir. Taekwondonun Türkiye'ye yapmış olduğu katkıyı önemsiyoruz. Bayrağımızı dalgalandırarak İstiklal Marşı'mızı okutuyorsunuz. Fakat şunu üzülerek söylüyorum;
özellikle futbolda şiddet ve düzensizlik en üst seviyede. Ama görüyoruz ki burada böyle değil. Burada centilmen, çalışkan, zeki ve çevik sporcular var. Bütün spor dallarımızın böyle olmasını istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Özak, şampiyonada yapılan karşılaşmaları izledi. Özak, daha sonra başarılı olan sporculara madalyalarını verdi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, programın ardından Konya'dan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2007 Pazar 22:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?