7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bakan Yılmaz Konya'da

BAKAN YILMAZ KONYA'DA

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Konya'da Mevlana Kalkınma Ajansı'na (MEVKA) yapılan proje başvuruları arasında başarılı olanların tanıtıldığı toplantıya katıldı.

Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, oda ve borsa başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, MEVKA'nın bu kadar kısa sürede bu kadar büyük yol almasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Öyle ki, 1 yıl içinde ajansımız proje teklif çağrısına çıkacak kadar büyük yol katetti. Biz bakanlık olarak 26 bölgede kalkınma ajansı kurduk ancak MEVKA en hızlı gelişen ajanslarımızın başında geliyor. Bu hızla hem kendi yeni şeyler öğrenecek hem de diğer ajans ve bölgelere öncülük yapacak. Bu kurumsallaşma devam edecek. Türkiye kalkınmak zorunda olan bir

ülke. Normal bir hızla gidemeyiz. Tarihsel arka planımıza baktığımıza farklı bir konumda olmamız gerekir. Bu nedenle ekonomik kalkınma gerekir. Hızlı bir ekonomik gelişmeye ve büyümeye ihtiyacımız var. Türkiye bu konuda zengin bir ülke. Bu zenginliği Ankara'dan görmemiz imkansız. Bu nedenle yerel yönetimlere ve kalkınmaya önem veriyoruz. Biz istiyoruz ki, bu kalkınmada yerel aktörler de aktif rol alsın" dedi.

 

"2023 VİZYONUNU BELİRLİYORUZ"

MEVKA'nın yeni bir projeyi de hayata geçirmek üzere olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, "MEVKA olarak Karaman ve Konya illerimiz için 2023 vizyonunu şekillendirmek adına bir çalışmayı başlatıyoruz. İhalesi yapıldı ve sonuçlandırıldı. Ayrıca uzman danışmanlık firmalarından teknik yardım da alarak bölge için 2023 vizyonunu şekillendirecekler. Bu hem bizim bölgemiz hem de diğer bölgeler için örnek olacaktır. Ülke olarak 2023 yılında, yani Cumhuriyeti'mizin 100. yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içine

girmeyi planlıyoruz. 2 trilyon doların üzerinde milli gelire sahip, kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolara yaklaştığı ve AB standartlarının uygulandığı, bölgesinde lider ve küresel güç haline gelmiş bir ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz'a programa katılması nedeniyle ebru tablo hediye edildi. Toplantı sonunda ise Halkbank ile MEVKA arasında iş birliği protokolü imzalandı.

BAKAN YILMAZ KONYA'DA
BAKAN YILMAZ KONYA'DA
BAKAN YILMAZ KONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 16:59:03
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 17:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?