6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bakanlar yurtta incelemede bulundu

Taşkent ilçesine bağlı Balcılar Beldesi'nde çöken öğrenci yurdunun enkazında yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu enkaz bölgesine geldi.

Helikopterle Ankara'dan Balcılar Beldesi'ne gelen bakanlar, olay yerine gelerek arama-kurtarma çalışmaları ve son durum hakkında Konya Valisi Osman Aydın ve yetkililerden bilgi aldı. İncelemenin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, üzücü bir olay yaşandığını belirterek, "Sabah erken saatlerde binanın çökmesiyle çocuklarımızı hayatını kaybetti. Çocuklarımızın bir kısmı ise yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Bakan arkadaşlarımız ve vekillerimizkle birlikte ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Kolay dayanılacak bir durum değil. Yaralılarımız en iyi şekilde tedavi ediliyor. Bölgeye kurtarma ekiplerinin çabuk ulaşmöası sonucu yaralılarımızız şanslı bir şekilde kurtulmuştur. Şu anda sivil savunma ekiplerimiz jandarma kurtarma ekiplerimiz titizlikle çalışmalaırnı sürdürüyor. Şu ana kadar 16 çocuğumuz hayatını kaybetti. 27 tane çocuğumuz yaralı. Herkesin başı sağolsun" dedi. Daha sonra bakanlar ailelere başsağlığı dileklerini iletmek üzere olay yerinden ayrıldı.

Bakanlar, olay yerindeki incelemelerinin ardından helikopterle Konya'ya geçerek hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 15:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?