7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Bakanlardan yaralılara ziyaret

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde çöken öğrenci yurdunun enkazından yaralı olarak kurtulan ve Konya'daki hastanelerde tedavi gören yaralıları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

Bağcılar'daki incelemelerinin ardından helikopterle Konya'ya geçen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ilk olarak Konya Numune Hastanesi'ne geldi. Hastanede tedavi gören yaralıları tek tek ziyaret eden bakanların ziyareti sırasında basın mensupları içeri alınmadı. Bakanlar daha sonra yürüyerek Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne geçerek burada tedavi gören yaralı bir çocuğu da ziyaret etti. Hastane çıkışında basın mensuplarına bilgi veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, iki hastanede bulunan toplam 12 yaralıyı ziyaret ettiklerini ve hepsinin durumunun iyi olduğunu belirterek, "Yaralılarımızın içinde hayati tehlike arz eden kimse yok. Bazılarında küçük yanıklar mevcut. Bu sabah gerçekleşen olay hepimizi üzmüştür. Sabah erken saatlerde Başbakanımızın emriyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ben ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu bölgeye hareket ettik. Bölgede gerekli incelemelerde bulunduk ve oradaki ailelerimizle görüştük. İçişleri Bakanımız hala bölgede incelemelerde bulunuyor. Biz ise yaralılarımızı ziyaret etmek amacıyla buraya geldik. Olay meydana geldikten kısa süre sonra bölgedeki jandarma, peşinden Türkiye'de özel olarak yetiştirdiğimiz medikal sağlık kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaştığını ve gerekli müdahaleleri yaptığını öğrendik. Burada ziyaret ettiklerimiz arasında ağır yaralı yok. Şimdi diğer hastanelerdeki yaralılarımızı ziyaret ediyoruz. Buraya gelenlerin hepsi göçük altından çıkartılmış. Bazılarında ise yanık yaraları mevcut" dedi.

Bakan Akdağ ve Çubukçu, daha sonra Başkent Üniversitesi Hastanesi ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geçerek burada tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Dün meydana gelen göçükte hayatını kaybedenlerden isimleri belirlenenler ise şunlar:

"Elif Beyza Tuğyan, Fadimana Toz, Teslime Duran, Ümmünur Gümüştekin, Semra Ünal, Fadime Yazıcı, Leyla Semerci, Sema Bayram, Rukiye Sema Demirbaş, Hatice Doğru, Şerife Göktaş, Cennet Karaalp, Zehra Güllü, Huriye Durmuş."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 23:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?