6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bakanlığa ait mühürlerle yakalandı

BAKANLIĞA AİT DAMGA MAKİNESİ VE SAHTE MÜHÜRLERLE YAKALANDI

Konya polisi, bir büfe hırsızlığından yola çıkarak yaptığı çalışmada hırsızlık şüphelisini ve evinde sahte evrak basımında kullanıldığı iddia edilen İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait soğuk damga makinesiyle birlikte sahte mühürler bulunduran arkadaşını yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, merkez Meram ilçesinde geçtiğimiz hafta içerisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından soyulan büfeyle ilgili araştırma yapmaya başladı. Büfede 2005 yılından kalan ve üretimi kalkan puroların da çalındığını öğrenen polis, bu yönde çalışma yaptı. Polis, Mehmet Ali A.'nın (58) üretimden kalkmış puroları tezgahta sattığını fark etti. Daha önceden sabıkası olan Mehmet Ali A.'nın evinde yapılan aramada sahte

300 TL ile İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait ehliyet, pasaportlarda kullanılan soğuk damga makinesi, pres, sahte mühürler ele geçirilince şahıs gözaltına alındı. Şüpheli, puro ve sigaraları İsmail Ş.'den (42) aldığını söyledi.

Polis, bu kez çok sayıda hırsızlıktan sabıkası bulunan İsmail Ş.'yi yakaladı. İsmail Ş. büfeyi soyduğunu itiraf etti. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden Mehmet Ali A. sahte evrak basımında makinaları kullanmak ve sahte para bulundurmak suçlarından, İsmail Ş. ise hırsızlık yapmaktan tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Şüphelilerden Mehmet Ali A, hastanede yüzünü mendille kapatarak gizlemeye çalıştı.

BAKANLIĞA AİT DAMGA MAKİNESİ VE SAHTE MÜHÜRLERLE YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 10:46:01
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 12:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?