6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Bakaran deresi ıslah edildi

BAKARAN DERESİ ISLAH EDİLDİ

Küpe Dağı’ndan doğarak Derebucak ilçesine bağlı Çamlık beldesinden geçerek Beyşehir Gölü’nü besleyen Bakaran Deresi ıslah edildi.

Çamlık Belediye Başkanı Ali Özdemir, yörenin en önemli su kaynaklarından olan ve bölgedeki mağaraların içerisinden geçtikten sonra Derebucak Barajı’na ulaşan, ardından Gembos derivasyonu sayesinde Beyşehir Gölü’nü besleyen Bakaran Deresi’nde başlatılan ıslah çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Çamlık Belediyesi ile DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından işbirliği halinde yürütülen çalışmalar kapsamında dere yatağının iş makineleri tarafından genişletildiğini, derenin zaman zaman taşkın yaşanan 2 kilometrelik bölümüne ise beton duvarlar örüldüğünü belirten Özdemir, “Problemleri kökünden çözebilmek için kolları sıvadık ve Türkiye’de yaşanan sel felaketlerinin ardından da bu işi daha da hızlandırdık. Bakaran Deresi yatağı genişletilirken, köprü menfezlerindeki büzler ise daha geniş olanları ile değiştirildi. DSİ yetkililerimize de ıslah çalışmaları kapsamında bölgemize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 18:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?