6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Balık Hali'ni Başbakan açacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Yeni Balık Hali'nde çalışmalar son aşamaya geldi. 25 Nisan günü açılışı yapılacak Balık Hali'nde toplam 53 dükkan yer alıyor.

Açılış öncesi haldeki çalışmaları yerinde inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha önceki balık halinin baraka görünümünde olduğunu ve bu nedenle yeterli müşteri çekemediğini belirterek, "Biz Türkiye'nin en güzel balık halini inşa ettik ve balıkçı esnafımız ile vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Halimizde 3 katlı ve 2 katlı balıkçı dükkanları, manav, kasap, ciğerci, kuru gıda dükkanı, ticari dükkan, lokanta, pastane ve bir tane de aşevi olmak üzere toplam 53 dükkan yer alıyor. Konya ve Meram ilçesi için önemli bir esere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Balık Hali'nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını dile getiren Başkan Akyürek, "25 Nisan Cuma günü saat 15:30'da Balık Halimizle birlikte 2 eserimizin daha açılışı yapılacak. Bunlar Aksaray Yolu ve Karaman Yolu Köprülü Kavşakları. Aynı saatte burada yapacağımız açılış töreniyle bu 3 eserimizin aynı anda açılışını yapacağız. Açılışı yapılacak Aksaray ve Karaman Yolu Köprülü Kavşakları, Konya'nın trafik sorununa büyük ölçüde yarar sağlayacak ve kazaların oluşmasını en aza indirecek. Açılışı yapılacak Aksaray Köprülü Kavşağı 11.5, Karaman yolu Köprülü Kavşağı 5, Balık Hali binası ise 6 milyon YTL'ye mal oldu. Cuma günü bütün Konyalıları Balık Hali'nin açılışına bekliyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 18:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?