4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Balık tartışması cinayetleri

Konya'da, market işleten bir kişi ile iki arkadaşı arasında 45 gün önce balık meselesi yüzünden çıkan tartışmanın ardından başlayan husumet, cinayetle sonuçlandı.


Olay, dün akşam saatlerinde Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi Ziyaül Hak Caddesi'nde bulunan bir markette meydana gelmiş, Faruk Ö. (57) kendisine ait markettin içinde daha önceden tanıdığı husumetli arkadaşları Erol Akça (30) ile kendi işyerinin yanındaki esnaf İsmail Güler'i (41) ruhsatlı tabancası ile vurarak öldürmüştü.


Polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan ve 25 yıllık eşinden boşandığı öğrenilen 57 yaşındaki Faruk Ö'nün ilk ifadesinde, "45 gün önce ben kendim tuttuğum balıkları iş yerimde mangal yapıyordum. Bu sırada İsmail ile gelen Erol, 'Oh oh götür balıkları hani bize yok mu' dedi. Bunun üzerine ben de, 'Bunlar benim, hepsini ben yiyeceğim, kendi ellerimle yakaladım' diye cevap verdim. Erol ile İsmail bana bu kez, 'Balıkların hepsi bizim, bize vereceksin' dediler. Bu yüzden tartıştık ve aramızda husumet başladı. Erol, iş yerimin önünde geçerken ters ters bakıyordu, bir kaç gün önce laf attı sataştı sesimi çıkarmadım. Dün ise ikisi de gelip beni darp etti. Aradan 1 saat geçti, sataşmaları sürüyordu silahımı çıkarttım ve ateş ettim" dedi.

ZANLININ GÖZÜ DAYAKTAN MORARMIŞ


Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından Asayiş Şubesi'nden çıkartılan Faruk Ö, "iki kişiyi neden öldürdün" sorusuna, "Haraç istediler, benim iş yapmama engel oluyorlardı" diyerek cevap verdi. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı Faruk Ö. adliyeye sevk edildi. Faruk Ö'nün cinayet öncesi yaşanan kavgada, bir gözünün aldığı darbeler sonucunda şiş ve mor olduğu ve yanağında yara izinin bulunduğu dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 16:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysen özel IP: 88.254.12.xxx Tarih : 5.11.2008 12:45:25

ben olayın yasandığı mahallede yıllardır ikamet ediyorum faruk abi çok dürüst bi insandır.nasıl oldu hayret kesin canına tak ettirdiler.ölen adam herzaman suçludur.zaten tüpçü yavsak bi adamdı