4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Balıkçı kayığına özel modifiye

Konya’nın Beyşehir ilçesinde tekne ustası Mehmet Kesen, balıkçı kayıklarını gezinti teknesine dönüştüren, benzinin yanı sıra LPG ile de çalışabilen sistemi Beyşehir Gölü’nde ilk kez dizayn etti.

Halen Antalya’da uluslararası bir firmada görevli olan ve zaman zaman Beyşehir’e gezinti amaçlı olarak gelip gittiğini anlatan tekne ustası Mehmet Kesen, uzun yıllardır balıkçı kayığı olarak kullandığı teknesine gezinti teknesi yapabileceği özel bir modifiye sistemi dizayn ettiğini belirtti. Direksiyonu, göstergeleri ve robot kolu (vites) olan sistemi kurarak teknesini kontak anahtarıyla açarak pratik olarak çalıştırabildiğini anlatan Kesen, bu dizaynı Beyşehir Gölü’nde faaliyet gösteren balıkçı kayıklarında ilk kez uyguladığını belirtti.

“Denizden gelen yenilik” olarak nitelendirdiği sistemin teknenin sürüş yeteneğini artırması yanında ekonomik avantaj da sağladığına dikkat çeken Kesen, “Benzinin yanı sıra LPG’li de çalışabilen sistem sayesinde ekonomik bir kullanım da ortaya çıkıyor. 40 litrelik LPG tankıyla saatlerce göl içerisinde yolculuk yapabiliyorsunuz” dedi.

Bu sistemin balıkçılık faaliyetlerinde kullanışlı olmadığını, bu nedenle gelen taleplere olumlu cevap veremediğini vurgulayan Kesen, “Kayıkları gezinti amaçlı kullanacaksanız sorun yok. Bu sistem oldukça ideal. Üstelik LPG tankı dolum için söküp takılabiliyor. Aynı motorlu araçlarda olduğu gibi, teknenin önünde açılıp kapanabilen bir kaput var. Bu arada, göstergeler de yakıt ve kaç mil sürat yaptığınızı gösteriyor. Direksiyon koltuğuna oturarak teknenizi kullanabiliyorsunuz. Üstelik su yüzeyinde daha hızlı ilerlemeniz mümkün” diye konuştu.

Kesen, yeni modifiye teknesindeki özellikleri anlattıktan sonra göl içerisinde tur atarak sistemi daha yakından görme imkanı da sağladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 12:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?