6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Balıkçı teknelerinin mazot yarışı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde "6. Göl Festivali" kapsamında düzenlenen göl etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin 4. gününde motorlu balıkçı tekneleri mazot ödüllü sürat yarışmasında sahneye çıktı. 8 teknenin katıldığı yarışmada birinciliği varış alanına en önde giren Gürsel Doğu'nun balıkçı teknesi elde etti. İkinciliği Coşkun Sunar, üçüncülüğü ise Kazım Savur'un teknesi aldı. Yarışmada ilk üçe giren balıkçılara madalyanın yanı sıra 10 litre mazot hediye edildi.

Dereceye giren balıkçılara hediyeleri Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri tarafından verildi. Kıyılardan çok sayıda vatandaşın büyük bir ilgi ve heyecanla izlediği göl etkinlikleri kapsamında deniz bisikleti yarışmaları da düzenlendi. Çok sayıda su bisikletinin katıldığı yarışmada dereceye girenlerin ödülünü Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı takdim etti.

Etkinliklerde 18 yaş üstü yüzme yarışmaları da yapılırken, dalgıç timinin gösterileri de uzun süre alkışlandı. Beyşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin Beyşehir Gölü'nde boğulan bir kişiyi temsili olarak sudan çıkarılmasını
canlandırdığı gösteri nefesleri kesti. Suyun derinliklerinden çıkarılan cansız manken daha sonra ceset torbasına konularak kıyıya çıkarıldı. Göl etkinlikleri çerçevesinde jet ski ile su kayağı gösterileri de ilgi çekti.

Düzenlenen yarışma sırasında göl üzerinde süratli hareket halinde olan jet skiler zaman zaman kaza endişesi yaşanmasına neden oldu. Bu yüzden, görevliler jet ski kullanıcılarını kazalara karşı uyarmak zorunda kaldı.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, bu yıl büyük bir katılım ve ilgiye sahne olan Göl Festivali'nin yapılacak anket çalışmalarının ardından, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda önümüzdeki yıllarda fuar organizasyonunu daha da genişletmek suretiyle gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?