7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Balıkçılar buzların çözülmesini bekliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü'nün tamamen buz tutması nedeniyle balıkçılar tekneleriyle avlanmaya çıkamıyor.

Kar yağışı ve ardından gelen şiddetli soğuklar nedeniyle Beyşehir Gölü'nün tamamı buz tuttu. Buzlanma nedeniyle motorlu balıkçı tekneleri limanlarından çıkamazken, buz tutan gölün ortasında mahsur kalan bazı balıkçı tekneleri dikkat çekiyor. Durumdan istifade eden gençler ise göl üzerinde gezinti yaparak, hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Beyşehirli balık satıcısı Abdullah Kurt, gölde avcılık yapılamaması nedeniyle müşterilerinden gelen tatlı su balığı taleplerine cevap veremediklerini söyledi. Gölde balıkçılık faaliyetlerinin yeniden başlayabilmesi için buzlanmanın çözülmesini beklediklerini kaydeden Kurt, "Isparta bölümü de dahil gölün tamamı buz kütlesiyle kaplanmış durumda. Bu nedenle balıkçılarımız avlanamıyor. Avlanma olmadığından işyerimizin önündeki balık tezgahları bugünlerde bomboş duruyor. Beyşehirliler ise tatlı su balığı olmadığı için denizlerden gelen balık çeşitlerine yönelmiş durumda" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 15:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?