6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Balıkçılar lodos bekliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü'nün buz tutması nedeniyle motorlu tekneleri günlerdir kıyılarda mahsur kalan balıkçılar, avlanmaya çıkacağı günleri iple çekiliyor.

Esecek bir lodosun ardından buzlanmanın çözüleceğini belirten Beyşehirli balıkçılar, "Göldeki buzları esecek bir lodos rüzgarı eritmeye yeter. O yüzden dört gözle rüzgar esmesini bekliyoruz. Aşırı soğuklar nedeniyle Beyşehir Gölü bu yıl ikinci kez dondu. Günlerdir buz tutması nedeniyle gölde avlanmaya çıkamıyoruz. Ekmek kapımız olan gölün donması nedeniyle işimizi yapamazken, eve para götüremediğimiz için sıkıntılı günler yaşıyoruz" diye konuştular.

Göl yüzeyinin erimeye yüz tutmasını fırsat bilen bazı balıkçılar ise soluğu kıyılardaki motorlu teknelerinin başında aldı. Teknelerine gruplar halinde yürüyerek giden balıkçılar, önce açıklara doğru kayıkları sürüklediler, ardından motorlarını çalıştırıp buzları kırmayı denediler. Bir müddet göl yüzeyinde ilerleme imkanı bulan balıkçılar, daha fazla ilerleyemeyince tekneleri hareket ettirdikleri noktada bırakmak zorunda kaldı. Balıkçılar, buzları kırarak açıklara ulaşıp yeniden avlanabilmek için gün
sayarken, göl üzerinde yürüyerek çuval içerisinde bekleyen ağlarını teknelerine ulaştırmaya başladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 12:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?