2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Balıkçılar mesaiye başladı

Beyşehir Gölü’nün donması nedeniyle yaklaşık bir aydır avlanmaya çıkamayan balıkçılar, buzların eridiği kesimlerde mesaiye başladı.

Mesai için güneşin yüzünü gösterdiği öğlen saatlerini bekleyen balıkçılar, bu vakitte toplanan balıkları teknelerindeki kasalara boşaltıyor, ağlar hemen ardından bekletilmeden yeniden göl sularıyla buluşturuluyor. Göl üzerinde bugünlerde ancak sınırlı bir avcılık gerçekleştirilebiliyor.

Beyşehirli balıkçı Abdullah Kurt, gölden geçimini sağlayan balıkçıların bu yıl ağır geçen kış şartları nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşadığını söyledi. Uzun süre buz tabakası ile kaplı kalan gölün bazı kesimlerinin açıldığını, ancak kar yağışının ardından yüzünü yeniden gösteren aşırı soğuklar nedeniyle avlanmada zorluklar yaşandığını belirten Kurt, “Beyşehirli balıkçıların bir kısmı, buz tabakasının eridiği kesimlerde avlanmaya başladı. Ancak, bu da çok zor şartlar altında sürdürülüyor. Çünkü eridiğini belirttiğimiz kesimlerde de gece soğuklar nedeniyle bir iki parmak kalınlığında yeniden buzlanma yaşanıyor, güneşin yüzünü gösterdiği öğlen saatlerinde bunlar erimeye yüz tutuyor. O yüzden, akşam saatlerinde göle ağ serme dönemi şimdilik yok. Balıkçılar açık kıyı kesimlerde avlanmak için öğlen saatlerini bekliyor. Buzların erimesinin ardından ağlardan toplanan balıklar teknelere alınırken, aynı ağlar bekletilmeden yeniden göle seriliyor. Kısa zaman dilimi içerisinde sınırlı olarak, kısmen ve zor bir avlanma gerçekleştiriliyor” dedi.

Amaçlarının Beyşehirlileri bir süredir yaşanan tatlı su balığı özlemlerini gidermek olduğunu da dile getiren Kurt, “Avlanmanın kısmen de başlaması ile birlikte balıkçı tezgahlarımızı süsleyen sazanı kilosu 10, levreği 15, akbalığı 5, çin sazanını ise 2 liradan satıyoruz. Vatandaşlarımızdan bugünlerde sofralarında tatlı su balığını eksik etmemesini istiyoruz. Çünkü, Mart ayında gölümüzde avlanma yasağına girilecek ve yaz aylarına kadar tatlı su balığı yiyebilmek mümkün olmayacak” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2012 Salı 16:56:57
Güncelleme :22 Şubat 2012 Çarşamba 19:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?