6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Balıkçılardan Obama'ya hediye sazan

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 44. başkanı seçilen Barack Obama'ya hediye gönderme modasına Konya'nın Beyşehir ilçesindeki balıkçılar da uydu.

Beyşehirli balıkçılar çok sempatik buldukları ABD liderine dünya barışına katkıda bulunacağını umduklarını belirterek, Beyşehir Gölü'nün ünlü balıklarından senatör ve pullu sazan gönderme kararı aldı.

Balıkçı Mehmet Sezen, tüm dünyada Müslüman ülkelerin ABD Başkanı seçilen Barack Obama'ya çeşitli hediyeler gönderdiğini hatırlatarak, "Türkiye'de de bu moda oluştu. Bu modaya bizler de uyuyoruz. Seçilmesiyle birlikte yeni ABD başkanı dünyada olumlu mesajlar oluşturdu, insanlığa heyecan verdi. Beyşehirli balıkçılar olarak biz de dünya barışına katkıda bulunsun diye gölümüzün en meşhur balığı olan senatör ve sazan gönderiyoruz. Obama'nın iyi bir dünya lideri olacağına inanıyoruz, onun için destekliyoruz" dedi.

Sezen, "Bu balıklar kokmadan ABD'ye gidebilir mi? Nasıl göndereceksiniz?" şeklindeki soruya, "Taze bir şekilde göndereceğimizden emin olabilirsiniz. Nasıl Avrupa'ya bölgemizdeki fabrikalarda işleyip Beyşehir Gölü balığını gönderiyorsak, hediye ettiğimiz bu balıkları strafor kutularda buzlanmış vaziyette taze olarak ABD'ye göndereceğiz" cevabını verdi.

Balıkçı Üsmen Vural da, Beyşehirli balıkçılar olarak ortak bir harekette bulunmak istediklerini belirterek, "ABD Başkanı Obama'ya gönderip sunduğumuz bu balıklar ona olan sevgimizin bir ifadesi olacak. Obama'yı biraz daha sıcakkanlı bulduğumuz için dünyaya örnek bir lider olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Beyşehir'den ABD'ye gönderilecek ve balıkçılar arasında "senatör" olarak adlandırılan iri levrek balıkları ile 6,5 kilo ağırlığındaki pullu sazanın gölden özel olarak avlandığı bildirildi.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kurt da, yöredeki balıkçıların Obama'ya yaptığı bu jeste destek verdiklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 13:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mutlu IP: 88.226.50.xxx Tarih : 17.11.2008 18:43:57

ya bu karda olmaz yani...bu sazanlarla 3-5 fakirin karnını doyurun, obamaya yağmı yaktık sanıyorsunuz..sizin yaptığınıza bizim köyde yalakalık derler ama!!!.