30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Balıkçılık kan kaybediyor

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE BALIKÇILIK KAN KAYBEDİYOR

Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden olan Beyşehir Gölü'nde balıkçılık kan kaybediyor.

Konya'nın Beyşehir İlçe Tarım Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Gölü'nde balıkçılık faaliyetlerinin giderek azalan bir süreç yaşadığını söyledi.

Göldeki balık oranının düşmesi sonucu her yıl üretilen miktarın azaldığını belirten Karşıyaka, "Beyşehir Gölü'nden 2010 yılında avcılar tarafından çıkarılan balık sayısı önceki yıllara göre azalma kaydetti. Söz konusu dönemde 50 ton levrek, 250 ton pullu sazan, 75 ton da kadife sazanı çıkarıldı. Bu durum 2004 yılında 425 ton levrek, 467 ton sazan, 760 ton

kadife sazanı olarak kayıtlara geçmişti. Resmi rakamlar, her geçen yıl avlanan balık miktarının azaldığını gösteriyor" dedi.

Karşıyaka, göldeki balık miktarının azalması ile birlikte Beyşehir çevresinde daha önce balıkçılık faaliyetlerinin yoğun olduğu yıllarda 11 olan aktif balık işleme tesisi sayısının bire gerilediğini de belirterek, "Şu anda sadece bir tesis kaldı. O da çoğunlukla denizlerden getirilen balıkları işliyor" şeklinde konuştu.

Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Gölü'nde balık miktarının çoğalması için zaman zaman gölde balıklandırma faaliyetleri yürüttüklerini, özellikle göle geçtiğimiz yıllarda yavru pullu sazan balıklarının bırakıldığını sözlerine ekledi.

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE BALIKÇILIK KAN KAYBEDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 11:18:03
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 16:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?