4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Balıklı Pınar'a kuraklık tehditi

Konya'nın Hüyük İlçesi Mutlu Beldesi'nde bulunan ve halk arasında "Balıklı Pınar" olarak bilinen göletin, kuraklık tehdidiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi. 

Mutlu Belediye Başkanı Halil Akgün, beldenin içme ve kullanma suyu ihtiyacını "Balıklı Pınarı" besleyen kaynaktan temin ettiklerini belirterek, "Ancak, bu yıl yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle bu bölgemizdeki kaynaklarımızda su sıkıntısı baş gösterdi. O yüzden beldemizin muhtelif noktalarında alternatif su kaynakları arayışına girdik" dedi. Balıklı Pınar adı verilen bölgede yer alan 2 havuzla bu havuzlarla bağlantısı olan çevresindeki gölet içerisindeki balıkların da yaşanan kuraklıktan olumsuz yönde etkilendiğini ifade eden Başkan Akgün, "Yaz mevsimiyle birlikte buradaki sular azalmaya başlayınca belediye olarak harekete geçtik. İleriki günlerde alternatif kaynak suyu arayışlarından olumlu sonuç alacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu. 

Balıklıpınar'da bulunan gölet ve havuzlardaki balıkların, geçmiş yıllarda yapılan araştırmada Şanlıurfa ilindeki kutsal balıklarla benzerlik taşıdığının belirlendiğini, ancak hangi tür bir balık olduğunun anlaşılamadığını ifade eden Başkan Akgün, "Yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alan içerisinde yer alan ve derinliği mevsimine göre değişen bir göletle yer altı bağlantılı iki havuzun içerisinde yaşayan balıklardan geçmiş yıllarda yiyen bir-iki kişinin felç olduğuna inanıldığı için, halkımız bu balıkları avlayıp yemiyor. Bu nedenle bu balıklar günümüze kadar bu şekilde korunmuştur" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 13:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?