6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Balon mağduru 44 kişi taburcu

Konya'da bir marketin açılışı sırasında içinde yanıcı madde bulunan uçan balonların alev alarak patlaması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan 54 kişiden 44'ü taburcu oldu.

Dün merkez Selçuklu ilçesi Binkonutlar Mahallesi'ndeki bir marketin açılışı sırasında meydana gelen olayda, havaya bırakılmak üzere bekletilen ve içinde yanıcı madde bulunan yüzlerce balonun belirlenemeyen bir nedenle alev alarak patlaması sonucu balonların altında bulunan çoğunluğu çocuk 54 kişi yaralanmıştı.

Konya Numune Hastanesi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan 44'ü taburcu edildi. Vücudunda birinci ve ikinci derece yanık bulunan 10 kişi ise SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi'nde gözlem altında tutuluyor.

Yüzleriyle kollarında birinci derece yanıklar bulunan 13 yaşındaki Emre Şahin ile 11 yaşındaki Ali Çalışkan, "Balonları tutan kişi balonların bulunduğu ipi açamayınca çakmakla yakmak istedi. O sırada patlama oldu, bizde yaralandık. Şimdi iyiyiz ama yanık yerlerimiz acıyor" dedi.

4 çocuğun bir süre daha gözlem de tutulması gerektiğini belirten Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, "Gaz patlaması sonucu gelen 4 çocuğumuzun tedavisi devam ediyor. Vücutlarında birinci ve ikinci derecede yanıklar var. Bu çocuklarımızdan belki birine estetik tedavisi uygulamak zorunda kalabiliriz. Diğerlerini ilaçlı tedavi uygulayarak iyileştireceğiz. Hayati tehlikeleri yok" şeklinde konuştu.

Öte yandan bugünde çocuklar balonların asılı olduğu aynı markete giderek balonlardan aldı. Market çalışanları ise dün yaşanan üzücü olaydan geriye kalan balon artıklarını temizledi. Patlamanın yaşandığı yerin yanında ise petrol istasyonu olması dikkat çekerken olayın daha büyük bir faciaya neden olmaması sevindirdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 16:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?