6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

TUBİTAK ve Oyak Matematik Yarışmaları ile Verem Haftası etkinliklerinde düzenlenen yarışmalarda başarılı olan Kongre Lisesi öğrencileri, okul idaresi ve okul aile birliği tarafından plaket ve altın ile ödüllendirildi.

Okul bahçesinde yapılan törende konuşan Okul Müdürü Nevzat Malatyalı, okullarını birçok yarışmalarda başarı ile temsil edildiğini söyledi. Derece yapan öğrencilerin kendilerinin gurur kaynadığı olduğunu söyleyen Malatyalı, "TUBİTAK ile Oyak Şirketler Grubu tarafından düzen il geneli matematik yarışmalarına 29 okul katıldı.

Öğrencilerimiz Anadolu ve düz liseler arasındaki sıralamada beşinci, düz liseler sıralamasında da birinci oldu. Bununla birlikte Verem Haftası nedeni ile yapılan resim ve şiir yarışmasında 3 öğrencimiz derece yaptı. Bu dereceler bizlerin gurur kaynağı oldu. Biz de yönetim ve okul aile birliği olarak diğer öğrencilerimizin de teşvik edilmesi amacı ile başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmeye karar verdik" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Verem Savaş Haftası nedeni ile şiir yarışmasında ikinci olan Metin Kadaş ile resim yarışmasında birinci olan Sümeyye Çimen ve ikinci olan Şükrüye Akın'a plaket ve kalem, matematik yarışmasına katılan öğrencilerden Sibel Dinç, Akif Ünal, Bilal Macit ve Tugay Döner'e plaket ve kalem hediye edildi.

Törene katılan Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Er de, matematik yarışmasında dereceye giren öğrencilere altın hediye ederken, Liseler Arası Türkiye Judo Şampiyonası'nda birinci olan Hüsnü Pek ise arkadaşları tarafından alkışlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 16:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?