6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başarılı öğrencilere ödül

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2009 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Türkiye genelinde ilk 100'e giren Konyalı öğrencileri altınla ödüllendirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen programa başarılı öğrencilerin yanı sıra aileleri de katıldı. Başarıda öğrencilerin yanı sıra ailelerin ve öğretmenlerin de katkısı olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'yı en güzel şekilde temsil eden öğrencileri tebrik etti.

Konya'nın ÖSS ve SBS'de başarılı bir şehir olduğunu, ancak bunu yeterli görmediklerini vurgulayan Başkan Akyürek, şehir genelinde eğitimdeki başarının yükselmesi için Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Konya'da 5 yıl önce devlet okullarının 70 kişilik sınıflarda eğitim verdiğini hatırlatan Başkan Akyürek, geçen süre içinde hayırseverler tarafından 70'ten fazla okul yaptırıldığını, eğitim için en büyük bağışın Konya'da yapıldığını ifade etti. Eğitime destek veren hayırseverlere ve kurumlara teşekkür eden Başkan Akyürek, “Son 5 yılda üniversitemizle birlikte eğitime destek 200 milyon TL'yi geçti. Bu, Konya adına gurur vericidir. Devlet-millet kucaklaşmasının en güzel örneğidir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin başarılarının devamını dileyen Başkan Akyürek, daha sonra ÖSS'de ilk 100'e giren 26 Konyalı öğrenci ile SBS'de ilk 100'e giren 5 Konyalı öğrenciyi birer tam altınla ödüllendirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?