6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Başarılı sporculara çeyrek altın

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl katıldıkları çeşitli şampiyonalarda kilolarında derece elde ederek büyük başarılara imza atan aralarında milli sporcuların da yer aldığı tekvandocular çeyrek altınla ödüllendirildi.

Beyşehir Belediyespor Tekvando Spor Okulu'nda düzenlenen ödül töreninde, gerek milli forma altında gerekse Türkiye'de düzenlenen şampiyonalarda derece elde ederek Beyşehir'in gururu olan tekvandocular Beyşehir Belediyesi tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı İzzat Taşcı, Beyşehir'in son yıllarda özellikle bireysel spor branşlarında Türkiye ve dünya çapında önemli başarılar yakaladığını vurguladı. Son olarak Beyşehirli milli tekvandocu Ali Sarı'nın da Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk Milli Takımı'nın dünya şampiyonu olmasında önemli bir katkı sağladığına dikkat çeken Taşcı, "Ben Nafiz Çakır hocamızın antrenörlüğünde bu gençlerin gelecekte daha büyük başarılar getireceğine inanıyorum. Beyşehir Belediyesi olarak bu çocuklarımızın ve hocamızın daima yanındayız. Böylesine bir gururu yaşattıkları için de hepsini tek tek kutluyorum."dedi.

Belediye Başkanı İzzet Taşcı, konuşmaların ardından Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü olan Fatmanur Canan, aynı şampiyonada Türkiye ikincisi olan Mustafa Güler, Gençler Türkiye Şampiyonu ve Uluslararası Almanya Turnuvası ikincisi Ayşe Çakır, Gençler milli takım seçmesinde birinci olarak milli takıma katılma hakkı kazanan Celal Keleş, Büyükler Türkiye Üniversiad birincisi ve Büyükler Dünya Takımlar Tekvando Şampiyonası birincisi Ali Sarı ile Üniversiad Türkiye birincisi Uğur Karakaya'yı birer çeyrek altınla ödüllendirdi.

Beyşehirli başarılı sporcuları yetiştiren antrenör Nafiz Çakır'a ise bir plaket ile Beyşehir'in güzelliklerini yansıtan bir seramik tabak hediye eden Taşçı, ardından Beyşehir'i tekvando branşında başarıyla temsil eden sporcularla objektiflerin karşısına geçerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan, Beyşehirli milli tekvandocular Ali Sarı, Ayşe Çakır ile Celal Keleş'in 2012 olimpiyatlarına aday sporcu olarak seçildiği ve kendilerine maaş bağlandığı öğrenildi. Bu sporcularımızın bugün İstanbul'da konuyla ilgili yapılacak törene de katılacakları bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 18:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?