7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Başbakan Erdoğan geliyor

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONYA PROGRAMI BELLİ OLDU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğa'ın 17 Aralık Cuma günü Konya'ya gerçekleştireceği gezi programı hakkında bilgi verdi.

Bosna Hersek Mahallesi'ne yapılan Gençlik Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Akyürek, bu yıl düzenlenen Şeb-i Arus törenleri nedeniyle Konya'da büyük bir coşku yaşandığını belirterek, "Hz. Mevlana'yı Anma Etkinlikleri, Türkiye'de düzenlenen en önemli kültürel etkinliklerin başında geliyor. UNESCO'nun Sema Töreni'ni Somut Olmayan Kültürel Miraslar arasında göstermesiyle de bu etkinliğin önemi daha da artıyor. Başbakanımız, Mevlana Kültür Merkezi'nin hizmete açıldığı 2004 yılından bugüne kadar

her yıl törenlere iştirak ediyor. Kendisinin törenlere katılması, Şeb-i Arus'un dünya çapında bir marka olmasına katlı sağlıyor. Ayrıca her gelişinde yaptığı açılışlarla da kentimize yeni yatırımların kazandırıyor. Kendisine Konya halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi önünde düzenlenecek toplu açılış törenine katılacağını da dile getiren Akyürek, "Burada, Büyükşehir Belediyemizin Gençlik Merkezi, Marangozlar Hızlı Tren Köprüsü, Selçuk Üniversitesi Köprülü Kavşağı'nın yanı sıra, Selçuklu Tıp Fakültesi ve Hastanesi'nin, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan bazı okulların, özel sektör tarafından yaptırılan bir de otelin açılışları yapılacak. Sayın

Başbakanımız açılışların ardından akşam düzenlenecek Şeb-i Arus'a katılarak törenleri izleyecek. Şeb-i Arus'un Konyamız için bu yıl bir diğer önemi ise aynı gün Konya-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren'nin deneme sürüşlerinin başlayacak olması. 17 Aralık Cuma günü düzenlenecek toplu açılış törenine tüm Konyalıları davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 14:26:00
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 14:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?