5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Başbakan Erdoğan Konya'da

Sabah saatlerinde Konya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış ve programlara katıldıktan sonra, Konya Sanayi Odası, Ticaret Odası, MÜSİAD Konya Şubesi ve Esnaf Sanatkarlar Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen "Geleceğin Konya’sı" konulu toplantıya katılmak üzere geldiği Konya Hilton Oteli’nde Japon turistlerin ilgisiyle karşılaştı. Japon turistlerle fotoğraf çektiren Başbakan Erdoğan, Konya ve ilçelerinde bulunan Selçuklu Eserleri fotoğraf sergisinin açılışını yaptıktan sonra toplantıya katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, gelişmeye açık ve söz sahibi şirketlere destek edilmesi gerektiğini belirterek, tarım, ayakkabıcılık gibi sektörlerin uluslar arası pazara sahip olduğunu söyledi. Üzülmez, "Konya Türkiye’nin yüz ölçümünde birinci ve nüfus bakımından dördüncüdür. Geleceğin Konya’sını oluşturmak için projeleri paylaşmak istiyoruz. Tarım çeşitliliğini ve istihdamı arttıracak Konya Ovası projesinin hayata geçirmeliyiz. Ar-Ge merkezi ve sağlık kompleksleri ayrılacak ödenekleri beklemektedir. Konya’nın ilk olarak endüstriyel bölge olma talebi vardır. Türkiye’nin problemleri gayretle çözülecektir" dedi.

Toplantıda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in konuşmasının ardından, söz alan Vali Ahmet Kayhan, okul yaptıranlara ve yaptıracak olanlara teşekkür etti.
Toplantıda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, proje, mal, bilgi, teknoloji üreten ve daima ileriye bakan umutlu bir Türkiye olduğunu kaydederek, "Türkiye’yi kalkınmış bir ülke haline getirmemize millet inanmıştır. Buna layık olmak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada içeride ve dışarıda çalışmaya devam edeceğiz. Çökme noktasına gelmiş bir ekonomi önce kontrol altına alındı, sonra adım adım düzene kondu. Temmuz ayı itibariyle yatırımcılarımızın sadece araç ekipmanı olarak 28 katrilyonu bulmuştur. Korkunç bir olaydır. Önümüzdeki yılda devam edeceğine inanıyorum. Biz Türkiye’nin her yerini ayağa kaldırmak zorundayız. Terör sürekli olarak bir şeyi istismar ediyordu. Terörün istismar ettiği bir numaralı konu yoksulluktur. Terör büyükşehirlere kaymaya başlamıştır. Bizim yoksulluğu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Eğitim ve sağlıkta ciddi adımlar atmaya başladık. Türkiye’de kriz havası dağıldı, ekonomimiz istikrara kavuştu. Irak Savaşı geçirdik. O dönem ekonomi sıkıntısı yaşayacağımız konuşuluyordu ama o sıkıntıyı yaşamadık. Son günlerde Avrupa Birliği’nin en yetkili ağzından yapılan açıklamalar herkes şahit oldu" dedi.

Erdoğan, ekonomi, demokrasi ve hukuktaki büyük değişim hareketinin "yüzyılın işi" olarak nitelendirileceğini ifade ederek, "Biz yine gerek İlerleme Raporu’nda ve gerek müzakere tarihinde Türkiye lehine kararlar çıkacağını umut ediyoruz. Türkiye dünyanın en parlak yıldızlarından biri haline gelecektir, hiç şüpheniz olmasın. İnanmak var ya inanmak, başarıya kilitlenmek, tekeden bile süt çıkarmaktır" şeklinde konuştu.

Memur sendikalarıyla sürdürülen zam pazarlığına da değinen Erdoğan, "Bakın memurlar maaşlarına yüzde 68’lik zam istiyorlar. Biraz insaf edin bizim iktidarımız popülizme asla prim vermemiştir, vermeyecektir. Bu paralar yine sizin bizim cebimizden çıkıyor. Enflasyon tek haneli rakama düştüğünde istenilen bu zam çok abartılıdır. Eskiden bu tür zammı yapanlar, piyasaya da zam yapıyordu.Artık gerçekçi olmanın zamanı geldi" şeklinde konuştu. "Ben size istediklerinizi hemen yapıyorum dersem buna inanmayın" diyen Erdoğan, "Bu tür politikacıları Türkiye çok gördü" diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı sonrasında Başbakan Erdoğan’a Konyalı işadamları tarafından Mevlana sikkesi verildi. Başbakan Erdoğan da işadamlarına plaket verdikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 09:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?