7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Başbakan'ın desteğiyle hayata tutundu

Konya'da 11 yaşındayken arkadaşlarıyla girdiği elektrik trafosunda akıma kapılmasıyla vücudunun büyük bir bölümü yanan Gökhan Baran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tesadüfen kendisini görmesi ve tedavisini üstlenmesiyle hayata yeniden tutundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 yıl önce Konya'da katıldığı bir okul açılışında gördüğü Gökhan Baran'ın tedavisini üstlendi. Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden Gökhan, şimdi arkadaşlarıyla birlikte okuluna devam etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Baran ailesinin 4 çocuğundan biri olan 16 yaşındaki Gökhan Baran, 5 yıl önce arkadaşlarıyla oynarken elektrik trafosuna girdi. Trafo içerisinde kablolara dokunan Gökhan, elektrik akımına kapıldı. Acilen hastaneye kaldırılan Gökhan yoğun bakıma alındı. Yaklaşık 2 ay boyunca yoğun bakımda kalan Gökhan taburcu olduğunda ellerini ve ağzını kullanamayacak durumdaydı.

Günlerce evden uzak kamyon şoförlüğü yaparak kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlayan babası, Gökhan'ın ilk iki tedavisini yaptırabildi. Masrafların artmasıyla maddi imkanı yeterli olmayan baba, oğlunun tedavisin yarım bırakmak zorunda kaldı. 3 yıldır tedaviye devam edemeyen Gökhan'ın hayatı her geçen gün zorlaşırken, Konya'da bir okulun açılışını yapan Başbakan Erdoğan, tesadüf eseri kalabalıkta Gökhan'ı gördü. Başbakan, bizzat Gökhan'la görüşerek durumunu öğrenmesinin ardından tüm tedavilerinin kendisi tarafından yaptırılacağını söyleyerek talimat verdi. Gökhan'ın yarım kalan tedavisi tekrar başladı.

Selçuklu Gazi Lisesi 1. sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Gökhan Baran'ın tedavisi 20 yaşına kadar devam edecek. Başbakan'ın talimatıyla tedavisi yeniden başlayan Gökhan'ın yüzüne ve vücuduna Ankara GATA'da 2 yıl içinde çok sayıda ameliyat yapıldı. Ellerini, kollarını ve ağzını kullanamayan Gökhan 2 yıl süren tedavilerinin ardından şimdi çok rahat bir şekilde vücudunu ve ağzını kullanmaya başladı.

Başından geçen olayı anlatan ve Başbakan Erdoğan'a yardımından dolayı teşekkür eden Gökhan, "11 yaşındayken yaramazdım, trafoya girince elektrik akımına kapıldım. Bu olay başıma geldikten sonra 2 ay hastanede yoğun bakımda kaldım. Ailemin maddi durumu yerinde olmadığından tedavim yarım kaldı. İlk zamanlar bu şekilde yaşamaya çok zorlandım. Başbakanımız beni görmesiyle tedavimi üstlendi. Onun sayesinde tekrar hayata tutundum. Tedavim 19-20 yaşına kadar devam edecek. İlk yapılan operasyonlarda vücudumu ve ağzımı kullanmaya başladım. Şimdi çok iyiyim. Yüzde 80 oranında düzeleceğini tahmin ediyorum. Genel
operasyonlar bittikten sonra yüzümde renk değişimi yapılacak" şeklinde konuştu.

Gökhan'ın en yakın arkadaşlarından Hasan Bozkaya da, sürekli beraber zaman geçirdiklerini belirterek, "Gökhan'ın olayı herkesi üzdü, yankı uyandırdı. Bazı insanlar yadırgadı ama o hep bizim arkadaşımızdı. Gökhan'ı tanıdığımdan bu tarafa yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez, her zaman beraberiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 11:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?