4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Başıboş köpekler rehabilite ediliyor

Konya'da bulunan Başıboş Hayvanları Barındırma Merkezi'nde, Yaban Hayatı Koruma ve Hayvanları Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Ümit Börü'nün girişimleriyle psikolojik sorunları bulunan köpekler ayrı bir yerde tedavi ediliyor. 

Gününün tamamını Konya Büyükşehir Belediyesi Başıboş Hayvanları Barındırma Merkezi'nde bulunan bin 150 köpekle geçiren Yaban Hayatı Koruma ve Hayvanları Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Ümit Börü, onların rahatından, sağlığına kadar her şeyi düşünerek yerine getiriyor. Kendisini hayvanlara adadığını ve çok sevdiğini dile getiren Börü, "Her kafesin içine giriyor ve bizzat ilgileniyorum. Burada onlar için çok iyi imkanlar var. Belediye, veterinerlik fakültesi ve derneğimiz birlikte hareket ediyoruz, bu Türkiye'de ve dünyada çok nadir görülen bur durumudur" dedi. 

Şu anda bazı köpeklerin psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğu için kendisinin girişimde bulunduğunu dile getiren Börü, "Bir köpeğimiz vardı, insanlara ve hemcinslerine saldırıyor, yaralanmalara neden oluyordu. Bunun üzerine biz Prof. Dr. Mehmet Maden hocamızla görüşerek durumun ne olduğu konusunda yardımcı olmasını istedik. Hocamız bize yardımcı olarak yaptığı tetkiklerden sonra köpeğin psikolojik sorunlarının olduğunu tespit etti. Verdiği ilaçların ardından bizler bu tür 4 köpeğimizde tedaviyi devam ettirdik. İlaçların yanı sıra onlar için ayrı sessiz bir yer hazırlanarak orada kalmaları sağlanırken, her gün yeşil alanda 2 saat gezdirildi. Bu köpeklerin hepsi sağlığına kavuştu ve bir tanesini yeni sahibine vererek, yüzde yüz başarı sağladık. Şu anda 4 ayrı köpeğimizin daha tedavisi devam ediyor. İnsanlar gibi hayvanların da psikolojik sorunları olabiliyor" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 11:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?